Srpska atletičarka poslala snažnu poruku

Španović: Moj san stavljen na čekanje

  • 04.04.2020. 14:54

Jedna od najboljih atletičarki svijeta Ivana Španović pripremala se za četvrti nastup na Olimpijskim igrama u karijeri, a na "Instagramu" je ostavila poruku, da je odlaganjem velike smotre i njen san stavljen na čekanje.

Ona je prije četiri godine u Rio de Žaneiru osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj, i ne krije da je ove godine u Tokiju trebalo da nišani zlatno odličje. Ipak, kaže, da će ostati motivisana da naredne godine ostvari svoje snove.   

"Pripremala sam se za svoje četvrte Olimpijske igre, ali zbog globalne pandemije, moj olimpijski san je stavljen na čekanje. Dobro u ovoj situaciji je to što se taj san samo odgodio, a ne otkazao i što je duh olimpizma potvrđen stavljanjem zdravlja svih i jednakosti na prvo mjesto. To nije bila laka odluka, ali svakako ispravna", napisala je Španovićeva na "Instagramu".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Припремала сам се за своје четврте Олимпијске игре али због глобалне пандемије, мој олимпијски сан је стављен на чекање. Добро у овој ситуацији-то што се тај сан само одгодио а не отказао и што је дух олимпизма потврђен стављањем здравља свих и једнакости на прво место. То није била лака одлука, али свакако исправна. Као спортиста и људско биће навикла сам на различите изазове и препреке у мојој каријери и животу, тако да ово треба схватити као само још један и сви морамо пронаћи начин да видимо нешто позитивно у овим тешким временима. Као и многи, присиљена сам да останем код куће у самоизолацији. Ово је права прилика да будем један од јунака, да останем код куће и не излажeм ни своје, нити било чије здравље ризику. Покушавам да искористим време код куће да научим нешто ново, да радим ствари за које нисам имала времена, да будем активнија на друштвеним мрежама и покушам да мотивишем и охрабрим и себе и друге, јер смо заједно у овоме. Одлагање Олимпијских игара до следеће године и немогућност нормалног тренирања створило је прилику да се побринем за своје ментално здравље, а да не изгубим мотивацију и велике снове. Свима желим добро здравље, молим вас останите код куће колико год је потребно како бисмо наставили да живимо своје снове након завршетка карантина. 🙏🤜🤛

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on Apr 4, 2020 at 1:54am PDT

Istakla je da je kao sportista navikla na različite izazove i prepreke u karijeri i životu,  i da svi moramo pronaći način da vidimo nešto pozitivno u  teškim vremenima.

"Kao i mnogi, prisiljena sam da ostanem kod kuće u samoizolaciji. Ovo je prava prilika da budem jedan od junaka, da ostanem kod kuće i ne izlažim ni svoje, niti bilo čije zdravlje riziku. Pokušavam da iskoristim vrijeme kod kuće da naučim nešto novo, da radim stvari za koje nisam imala vremena, da budem aktivnija na društvenim mrežama i pokušam da motivišem i ohrabrim i sebe i druge, jer smo zajedno u ovome", poručila je Ivana. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.