Razočarani u srpskog asa

Španci napali Jovića: Izolovan i hladan

16:17, 21.07.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
Marka i As, listovi koji pomno prate sva dešavanja u Real Madridu, detaljno su secirali svaki pedalj terena i učinak svih igrača koji su dobili šansu protiv Bajerna u Hjustonu u Međunarodnom kupu šampiona. Srbe, naravno, najviše interesuje, kako su španske kolege skenirale igru Luke Jovića.

Novinari Marke i Asa nisu bili uopšte blagonakloni prema mladom Srbinu koji je na teren izašao početkom drugog poluvremena kada je zamijenio Karima Benzemu.

Oni koji su najavljivali da će Luka imati težak start u Realu bili su potpuno u pravu. Manje zbog toga što se nije posebno istakao na debiju, a mnogo više zbog nemilosrdnih španskih medija. Nema dileme - da se radi o igraču koji je plaćen pet ili deset miliona evra, ne bi pik zbog neprijatnog i ubjedljivog poraza na početku priprema bio na njemu. Ovako, Jović je morao da podnese ozbiljan teret odgovornosti. Gotovo jednak kao starosedeoci i velike zvezde, poput Modrića, Krosa, Benzeme... 

Srbin se našao čak u naslovu Markine analize učinka svih igrača na sinoćnoj premijeri: Jović i Benzema hladno započeli trku za Realovu „devetku”. Novinar ovog lista nije imao milosti prema dvojici napadača. Konstatovao je da je Benzema ušao u dvije prilike. Da prva nije bila bogzna kako dobra, ali da onu drugu (iz 42. minuta) Realova "devetka" mora da realizuje.

"Sijenka. Nije lansirao poruke da je napadač za koga treba izdvojiti toliki novac. Izolovan, hladan, jedva da je dodirnuo loptu. Manje više kao na Evropskom prvenstvu za mlade u Italije. U grupi pnovajlija za koje se može reći da su svi osim Azara pojačanja za C tim."

As je pokušao da bude duhovit:

"Razočaravajuća premijera za Jovića. Pozdravio se pred početak utakmice sa Nikom Kovačem, trenerom Bajerna. To je bio njegov vrhunac na ovom susretu".

Španci, dakle, nemaju milosti. Jednostavno, tako to ide kada najveći klub na svijetu kupuje „devetku” za 60.000.000 evra i od nje očekuje da bude vođa napada u dogledno vrijeme.