Više od 1.200 sportista

Sokolac dobio organizaciju Međuopštinskih omladinskih sportskih igara

18:29, 03.04.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Zahvaljujući sportskoj infrastrukturni opština Sokolac, nakon 2011.  ponovo je dobila organizaciju Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, najveće amaterske manifestacije u jugoistočnoj Evropi. 

1.200 sportista, sportska dvorana, kvalitetan sportski stadion, pomoćno igralište, atletska tartan staza, tereni za dvoranske sportove i tereni na otvorenom, sve to je uticalo na to da Sokolac zasluži titulu domaćina MOSI-ja ove godine.

„To su igre u kojoj učestvuju tri države. To su Srbija, Crna Gora i BIH. Na ovom takmičenju učestvuje 37 opština, tri iz FBiH, osam iz RS, 14 iz Srbije i 11 iz Crne Gore", kaže Dejan Elez, predsjednik komiteta 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.

Opština Sokolac bila je jedini kandidat za domaćinstvo igara 2019. godine. To nije uticalo na donošenje odluke Skupštine MOSI, jer je ponudila sve ono što je traženo pravilnikom o organizaciji. 

„Imamo turističku organizaciju, Info centar. Svi privrednici su na usluzi nas organizatora i svih opštinskih institucija. Hoćemo da napravimo jednu dosta dobru priču i reklamu za našu opštinu“, kaže Elez.

Do početka igara, koje se održavaju od trećeg do sedmog jula, dosta je urađeno na promociji i zbližavanju ljudi i širenju prijateljstva. Turistička organizacija opštine Sokolac prikuplja ponude od fizičkih i pravnih lica za smještaj i ishranu sportsta, sportskih radnika i predstavnike medija. 

U sklopu 56. Mosi igara planira se bogat zabavni program, uz učešće najvećih regionalnih muzičkih zvijezda.