Šokantno obraćanje Mamića: Modrić mi je saučesnik, Dinamo se možda gasi

  • 16.03.2021.15:22

Šokantna konferencija Zdravka Mamića u BiH potpuno je digla na noge čitav region! Nekadašnji direktor Dinama najavio je moguće gašenje ovog kluba, rekao da su mu Modrić i Lovren saučesnici, najavio da neće u zatvor u Hrvatskoj...

Uh, bilo je baš burno u Mostaru gde je populani Maminjo izašao pred medije. Sala - dupke puna. Tema - konačna presuda Vrhovnog suda Hrvatske po kojoj mora u zatvor čak šest i po godina (uz to i da vrati 8 miliona evra). Njegov brat Zoran Mamić dobio je četiri godine i osam mjeseci zatvora.

- Ako dođe do toga da idem u zatvor, ići ću ovdje u BiH - počeo je priču Mamić i dodao:

- Meni je Dinamo iznad života. Upravo sada slavim 50 godina u Dinamu u raznim ulogama. Vodio sam navijanje Dinama kad smo pobijedili Crvenu zvezdu s 1:0. Bio sam poslije prebijen od strane policije. Ovo je velika prevara u kojoj smo brat i ja predstavljeni kao lopovi, kriminalci...

Nastavak još burniji:

- Kada smo Zoran i ja bili na celu piramide, ta piramida je dovukla milijardu evra u klub! Miliijardu evra! A, šta je napravila moja država mom bratu, Dinamu i meni?! Evo prognani smo, presuđeno nam je! Ugrožena su radna mjesta i opstanak Dinama. Klub možda neće postojati za tri mjeseca.

Poruka za kraj jasna i glasna:

- Nismo ukrali jednu kunu poreza državi! Preko Luke Modrića i Dejana Lovrena, oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Luka Modrić ima i danas milione evra na tom računu, koje je podijelio sa mnom kao investitorom, preko privatnog ugovora. Mi smo se sastali i potpisali sporazum o podijeli novca po kome je dio dao meni. Ako braća Mamic moraju da vrate novac, onda ga moraju vratiti i Lovren i Modrić.