Imao set viška, 5:1 i meč loptu

Šokantan poraz Troickog uzdrmao "integritet tenisa"

  • 14.05.2019. 20:37

Viktor Troicki, srpski teniser, neobjašnjivim porazom u Njemačkoj postao je tema broj 1 na društvenim mrežama.

Troicki je doživio poraz u kvalifikacijama za Čelendžer u Hajlbronu od mađarskog tenisera Atile Balaša, što ne bi moralo mnogo da začudi, s obzirom da je Viktor trenutno 259. na svijetu.

Ono što je zaintrigiralo teniske ljubitelje na društvenim mrežama je bio način na koji je Viktor izgubio – vodio je 6:1, 5:1 i imao meč lopte na 40:15, ali onda doživio poraz od 6:1, 6:7, 3:6.

Šanse pri Viktorovim meč loptama da dođe do preokreta bile su astronomske. Na kladionici kvote nisu postojale, a kada je Mađar došao do đusa bile su jedva nešto više od 0 odsto.

U sportu kao što je tenis, u kojem često dolazi do na prvi pogled sumnjivih rezultata, javnost na društvenim mrežama je odmah iskoristila ovu priliku da napadne srpskog tenisera i optuži ga za "urušavanje integriteta tenisa".

Ljudi bliski turniru u Hajlbronu – koje čine brojni blogeri, lokalni novinari i teniski fanatici – iznijeli su svoje mišljenje i navodan razlog Viktorovog poraza.

Naime, Troicki je porazom u kvalifikacijama dobio značajno bolje uslove u glavnom žrebu Hajlbrona, nego što bi to bio slučaj da je pobijedio.

Kako? Tako što je porazom dobio status "srećnog gubitnika" (Lucky Loser) i zamijenio osmog nosioca turnira Nijemca Maksimilijana Marterera, čime je dobio njegov povlašćen status na turniru – direktan plasman u drugo kolo i lakši žrijeb.

Povodom ovog enigmatičnog slučaja pojavile su se spekulacije o tome da li je Troicki znao da će upasti u glavni žrijeb na mjestu osmog nosioca i da li je namjerno izgubio meč.

Prema nezvaničnim informacijama, Marterer (povreda kolena) i još jedan od učesnika glavnog žrijeba turnira su odustali od turnira poslije Viktorovog meča, te srpski teniser nije mogao da zna da će se naći na mjestu nosioca.

Ipak, kao kontraargument pojavila se informacija da je bilo poznato da će se Nijemac, 110. teniser svijeta, odustati od turnira zbog već poznate povrede, tako da je Troicki imao uvid u to da li će i gdje će tačno upasti u žrijebu Hajlbrona.

U međuvremenu, Atila Balaš je u prvom kolu Čelendžera pobijedio Italijana Matea Violu i plasirao se u narednu rundu, dok je Troicki za protivnika u istom dijelu turnira dobio Rusa Andreja Vatutina, 212. tenisera planete.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.