Srpsko veče u NBA ligi

Smailagić dvocifren, Sakramento slavio

  • 09.02.2020. 10:01

Golden stejt voriorsi dobro su parirali Los Anđeles Lejkersima, ali su ipak izgubili rezultatom 125:120. Ipak, mogu da budu zadovoljni poslije utakmice, a jedan od razloga za optimizam je i srpski košarkaš Alen Smailagić.

Momak iz Koteža dugo je čekao da dobije novu šansu u trenutno najlošijoj ekipi NBA lige i opet je pokazao da je zaslužuje.

Smailagić se izborio za 14 minuta i za to vrijeme postigao 10 poena (3-5 iz igre, 1-2 za tri), uz po jedan skok i asistenciju. On je u prvom poluvremenu promašio jedno zakucavanje i zasjenio saigrače na klupi, ali se vrlo brzo iskupio atraktivnim potezom.

Osim njega, Stiv Ker je dobio i potvrdu da će Endru Vigins biti dobro pojačanje, pošto je bio drugi najefikasniji sa 24 poena, dva manje od Krisa.

Lejkersi su upisali novi trijumf i ponovo je na nivou bio tandem Dejvis-Džejms. Prvi je meč završio sa 27 poena, 10 skokova i četiri asistencije, dok je drugi bio na dva skoka od tripl-dabla (22 poena, 11 asistencija i osam skokova).

Ovom pobjedom Lejkersi su očuvali prvo mjesto Zapada sa skorom 39-12, dok su Voriorsi posljednji na Zapadu sa 12-40.

Sakramento kingsi su u seriji od tri uzastopne pobjede, a sada je ekipa iz Kalifornije bila bolja od San Antonija, rezultatom 122:102. Nemanja Bjelica je imao još jedno odlično veče, dok je Bogdan Bogdanović potpuno podbacio.

Samo dan pošto su savladali Majami, "kraljevi" su se vratili na parket i ubilježili novi trijumf, do kojeg su došli odličnom igrom u drugom poluvremenu.

Iako je protiv Hita bio jedan od najboljih, Bogdanović je sada zakazao – postigao je pet poena, imao dva skoka i jednu asistenciju za nešto više od 24 minuta, uz katastrofalan šut iz igre.

Pogodio je samo jedan od devet šuteva iz igre, taj jedan je trojka (uz još četiri promašaja), dok je mnogo zapaženiji bio Bjelica.

Krilni igrač Sakramenta je duel završio sa 15 poena (6-10 iz igre, 3-4 za tri), uhvatio šest lopti i podijelio četiri asistencije. Najbolji u domaćem timu bio je Badi Hild sa 31 poenom.

Kingsi su 21. pobjedom skočili na 12. poziciju Zapadne konferencije (imaju i 31 poraz), dok su "mamuze" dva mjesta iznad sa učinkom 22-30.

Srpski centar Boban Marjanović nema veliku minutažu u Dalasu, ali kada dobije šansu, obično je savršeno iskoristi. Tako je bilo i ovoga puta, kada su Meveriksi na gostovanju kod Šarlota pobijedili 116:110.

Marjanović je na parketu proveo skoro 13 minuta i za to vrijeme postigao 11 poena (4-7 iz igre) i imao šest skokova, čime je uspio da postane šesti igrač svog tima sa dvocifrenim učinkom.

Najbolji je bio Set Kari sa 26 poena, dok je Vili Koli-Stajn dodao 15 i uhvatio 10 lopti.

Dalas je na 32-21, a Šarlot na 16-36 na Zapadu.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.