Prva liga Republike Srpske

Sloboda iz Novog Grada želi da ostane u borbi za vrh

  • 09.10.2020. 19:53

Nakon prvih devet kola u Prvoj ligi Republike Srpske u vrhu tabele je prava gužva. Vodeći Leotar ima samo četiri boda više od šestoplasirane Zvijezde 09, pa će trka za titulu jesenjeg šampiona biti neizvjesna do samog kraja.

Sa treće pozicije i dva koraka iza Trebinjaca u borbu, iznenađujuće, ulazi i Sloboda iz Novog Grada, koja igra svoju povratničku sezonu u elitnom rangu.   

"Poslije devet kola zauzimamo mjesto koje nam i pripada. Možda smo čak imali šansu da budemo i bolje plasirani, ali ostvarili smo svoj cilj u smislu da smo stabilizovali ekipu i klub, kako organizaciono, tako i finansijski. U svakom slučaju smo dosta zadovoljni. Znam da mnogi nisu vjerovali u ovaj uspjeh, ali uspjeli smo se vratiti", rekao je Mladen Bosančić, predsjednik Slobode iz Novog Grada. 

Kada je krajem prošle godine došao na mjesto predsjednika kluba glavni cilj Bosančića i nove uprave bio je da prije svega odblokiraju račun najstarijeg fudbalskog kolektiva sa ovih prostora. Za kratko vrijeme učinjeni su veliki pomaci u organizacionom i infrastrukturnom pogledu, pa su i rezultatske ambicije sada mnogo veće.  

"Naše ambicije nisu kakve su bile prije početka sezone kada smo priželjkivali opstanak. Sada nam se otvorila situacija da budemo u gornjem dijelu tabele, među prve dvije ili tri ekipe. Mislim da to potpuno zaslužujemo i očekuje nas mrtva trka za prvo mjesto", izjavio je Bosančić. 

Novljani već sutra nastavljaju sa obavezama u šampionatu, a u Novi Grad stiže Jedinstvo iz Brčkog. Meč je na programu od 15 časova, kada počinju i preostale utakmice. U nedjelju se sastaju Zvijezda 09 i Tekstilac. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.