Serija A

Skudeto, pa rastanak: Konte odlazi iz Intera!

  • 26.05.2021. 19:05

Inter, novi šampion Italije, raskinuće saradnju sa trenerom Antonijom Konteom i za to mu isplatiti oko sedam miliona evra, javlja dobro obavješteni novinar Fabricio Romano.

Konteov ugovor sa Neroazurima traje do juna 2022, uz platu od 13 miliona, ali je postignut sporazum o rastanku godinu dana ranije.

Kao najveći kandidati za njegovog nasljednika navode se Simone Inzagi i Masimiliano Alegri.

U ovom momentu nije poznato šta je konkretan razlog odlaska 51-godišnjeg Italijana, imajući u vidu da je klubu donio titulu poslije 11 godina.

Mediji na Apeninima ističu da je finansijska kriza u Interu najveći problem i da čelnici na sve načine pokušavaju da smanje troškove.

Konteova plata od 13 miliona očigledno je bila preveliki zalogaj, pa je donijeta odluka o sporazumnom raskidu. Neke informacije govore i da je do rastanka došlo zbog toga što klub ne može da isprati zahtjeve za pojačanja i namjerava da proda najbolje igrače iz sadašnjeg tima kako bi osigurao novčanu injekciju.

Konte je u na stadion Đuzepe Meaca stigao 2019. godine. Karijeru je započeo u Arecu, zatim vodio Bari, Atalantu, Sijenu, Juventus, selekciju Italije i Čelsi.

(Sport Klub)

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм