Djeca uživaju u igri

Škola rukometa Banjaluka šesti put organizovala ligu u mini rukometu

  • 10.06.2019. 19:39

Liga u mini rukometu Škole rukometa Banjaluka dobila je epilog završnim turnirom u dvorani Borik. Pobjedu je odnijela škola Georgi Stojkov Rakovski ispred dječaka iz škole Ivo Andrić. Tako je završeno i šesto izdanje ovog takmičenja gdje djeca uče prve rukometne korake, upoznaju se sa ovim sportom i uživaju u igri.

"Dobro smo igrali. Pobijedili smo sve utakmice do finala. Zadovoljan sam našim nastupom" rekao je Veljko Krunić iz Osnovne škole Ivo Andrić.

Njegov drug Tibor Sekulić na kraju se radovao pobjedi, a ušao je i u najbolji tim lige.

"Tata mi je trenirao rukomet pa je i mene nagovorio da probam. Rukomet je za mene najbolji sport", rekao je Sekulić. 

I njihovi treneri, pogotovo u ovom uzrastu, imaju zadatak da prenesu djeci ljubav prema rukometu. U mini rukometu igra se na terenu sa manjim dimenzijama, gol je manji, a lopta je od spužve.

"U ovom uzrastu radimo na osnovim elementima kao što su dodavanje i hvatanje lopte, a najvažnije za djecu na ovim turnirima je da se igraju i druže", rekao je trener u Školi rukometa Banjaluka Goran Bibić.

I jedan od osnivača Boris Srdić zadovoljan je razvojem škole.

"Naši dječaci već igraju i veliki rukomet u predpionirskom uzrastu. Drago nam je što se svake godine broj polaznika povećava", rekao je Srdić.

Škola rukometa Banjaluka nastavlja sa svojom misijom u kojoj su doprinos dali grad Banjaluka i ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Тагови: