Škola kajak kanu kluba Vrbas privukla rekordan broj mališana

  • 06.07.2020. 19:11

U kajak kanu klubu Vrbas ovih dana traži se čamac više. Nije tajna da Banjaluka i ovaj sport idu ruku pod ruku, pa kao i svake godine u ovo doba, sve vrvi od dječije graje. Željni druženja i sticanja novih vještina polaznici škole kajaka upijaju svaki savjet trenera, kako bi savladali prepreke koje ih čekaju kada uzmu veslo u ruke. Ljetni raspust uveliko je u toku, a svi uglas poručuju da od Vrbasa nema boljeg mjesta za zabavu i razonodu. Kažu da je svaki početak težak, ali redovnim dolascima na trening sve dođe na svoje.  

"Kada sam počinjao nije bilo toliko teško, voda zavisi od vremena. Treneri su odlični, druže sa nama i zezaju sve vrijeme", rekao nam je Nikola, koji je jedan od polaznika.  

Čini se kako su brzaci bili najveći izazov svima, pa je i Petru trebalo određeno vrijeme da se navikne. 

"Sam sport je lijep pa nam je fino da se družimo sa prijateljima na rijeci. Uvijek postoje manje i više zahtjevni dijelovi i staze, ali vremenom sve pređe u rutinu", poručio je Petar, koji trenira od ove godine. 

Zadovoljan je i direktor kluba Nikola Stanković koji ne krije da mu je puno srce kada vidi dosta mališana koji su došli da se prijave u školu kajaka. Kao i svih godina do sada sve je potpuno besplatno, a u klubu se raduju svakom novom polazniku. 

"Škola kajaka svake godine okuplja veliki broj djece. Ove godine imamo problem što je prijavljeno više djece nego što imamo čamaca. Radimo u grupama, i zbog polaznika, ali i odraslih koji ih paze. Nekako se kombinujemo, po cijeli dan smo na vodi, druženje je super, tako da imamo možda i najviše novih polaznika nego ikada do sada", izjavio je Stanković. 

Stanković kaže da je na prvom mjestu dobra zabava, a kada iz toga izađu dobri rezultati onda je zadovoljstvo još veće. 

"To je neki redoslijed. Sa djecom radimo na najbolji način i trudimo se da im bude što zabavnije, kao i da što duže ostanu na vodi. Ukoliko nas vrijeme posluži, kao i vodostaj Vrbasa, radićemo cijele godine", poručio je Stanković. 

A ljeto tek što je počelo, pa uz dobro raspoloženje i druženje sa vršnjacima mališane očekuje nezaboravno iskustvo.