Glamočani

Škola fudbala "Mladost" okupila fudbalsku budućnost

  • 29.06.2019. 20:11

U Glamočanima, nadomak Banjaluke, ovog vikenda, fudbal je tema broj jedan, a sve zbog petog međunarodnog turnira škole fudbala Mladost. Na ovogodišnjem, okupili su se mališani iz osamdeset ovdašnjih klubova. Na terenu, željni pobjede, ne štede jedni druge, ali van terena, kažu, najvažnije je druženje. 

"Došli smo ovdje da odigramo utakmica i da se malo zabavimo. Turnir je odličan. Ima puno ekipa i svi se družimo", kažu učesnici turnira.

"Na turnirima ovakvog tipa, mališani imaju priliku da usavrše svoje fudbalsko znanje, ali najvažnije je da steknu nove prijatelje", kaže trener omladinskih selekcija prijedorskog Rudara, Branko Ilić. 

"Na ovom turniru učestvujemo od prve godine. Svaki put se odazovemo. Mislim da je ovo jedna lijepa fudbalska priča i da svi uživamo", kaže Branko Ilić, trener omladinskih selekcija FK Rudar Prijedor.

Domaćini itekako zadovoljni. U školi fudbala Mladost ne kriju da ih raduje što njihov turnir iz godine u godinu okupi sve veći broj klubova.

"Kada se sve sabere i oduzme mislim da je ovo jedna lijepa fudbalska priča koja je podržana od strane igrača, trenera, roditelja i svih učesnika. Mislim da to pokazuje koliko je ovaj turnir napredovao, a to nama daje motiv da nastavimo sa radom i da sa svima sarađujemo", kaže Milenko Petrović, direktor Škole fudbala "Mladost" Glamočani

I, dok uživaju u dvodnevnom fudbalskom druženju, u Školi fudbala Mladost uveliku kuju planove I za svoju narednu veliku akciju. I, ove godine, od 18 do 24. avgusta biće domaćini kampa fudbalskog kluba Partizan, a ovaj put u goste im, otkriva nam Milenko Petrović, u goste dolazi I legendarni kapiten beograskih “crno bijelih” Saša Ilić.