London

Skandalozno ponašanje publike prema Đokoviću, aplaudirali mu za greške

08:53, 15.11.2019.
Izvor: Kurir
Publika u londonskoj "O2 areni" bila je neprijateljski nastrojena prema Novaku Đokoviću tokom meča sa Rodžerom Federerom.

Iz gledališta su se redovno čuli aplauzi kada bi Novak napravio grešku!

Nečuveno ponašanje, naročito kada se zna da srpski teniser ničime nije iritirao publiku.

Po završetku meča mnoge teniske zvijezde su izrazile šok i nezadovoljstvo takvim odnosom prema drugom reketu svijeta.

"Nečuveno nepoštovanje je kada aplaudirate duplim servis greškama. To je previše. Nije problem kada publika podržava jednog tenisera, to je stvar izbora, ali mora se imati neki nivo. To je stvarno ušlo u Đokovićevu glavu, kada bi napravio duplu grešku i čuo aplauze, ta greška se ponavljala. Slomio se i od te tačke je bio van toka meča", izjavio je čuveni Britanac Greg Rusedski.

Njegova zemljakinja Anabel Kroft se složila sa tom ocjenom.

"Bila sam tužna zbog Novaka. On je veliki šampion, neko ko je toliko toga ostvario. Šta treba da učini da bi imao publiku na svojoj strani? Igrao je ovdje sjajan tenis i jedva da je dočekao poneki uštogljeni aplauz. Navijali su za njegove duple greške, to ga je izbacilo iz takta i povukao se u sebe. Nije mogao da 'napali' sam sebe, osjetila se tuga jer je djelovao izgubljeno, nije mogao protiv 20.000 ljudi", rekla je Anabel Kroft.

Slovakinja Danijela Hantuhova je primijetila:

"Novak nije mahnuo publici kada je odlazio sa terena. Razumijem njegovu frustraciju. Toliko toga je uradio za tenis, ne znam šta još trevba da uradi?!!, zapitala se Hantuhova.