Fudbaler Mančester junajteda Amad Dijalo

Skandal u Mančesteru: Fudbaler ilegalno stigao iz Afrike, uhapšeni "lažni roditelji"

  • 27.02.2021.12:18

Fudbaler Mančester junajteda Amad Dijalo našao se u centru skandala.

Dijalo ima 18 godina i u januaru je stigao u Mančester junajted, gdje trenutno igra za rezervni tim u Premijer ligi 2. Junajted je Atalanti za Dijala platio 21.000.000 evra, a tim iz Bergama može da zaradi i dodatnih 20.000.000 na ime bonusa.

Trenutno nije sve tako bajno za Dijala, pošto je otkriveno da je iz Obale Slonovače u Italiju došao kao žrtva trgovine ljudima. Dijalo je ušao u Italiju nezakonito i sa lažnim ispravama i ostalim dokumentima, što je Fudbalski savez Italije utvrdio istragom i kaznio ga sa 42.000 evra.

Prije šest godina je Amad stigao sa bratom Hamedom u Italiju, a sa njima je stiglo i još troje mladih afričkih fudbalera. Osumjičeni za njihovo krijumčarenje su Hamed Mamadu Traore, vlasnik jednog fudbalskog kluba u Obali Slonovače i njegova žena Marina.

Sa njima su optužene još tri osobe. Tu su i sestra izvjesne Marine i njen suprug, koji su tvrdili da su oni rođaci Hameda i Amada Dijala, kao i roditelji preostalih fudbalera.

Zato se do 18. rođendana Amad zvao Amad Dijalo Traore, a prezime Traore je odbacio kada je postao punoljetan. Njegovim krijumčarima prijeti 15 godina robije.