Mnogi nisu ni glasali

Skandal trese FIFA-u: Lažni glasovi progurali Mesija do trofeja?

  • 26.09.2019. 10:03

Poslednjih dana glavna fudbalska tema jeste izbor za najboljeg igrača svijeta, izabran je Lionel Mesi za kog je glasao i kapiten reprezentacije Nikaragve koji je ipak demantovao da je uopšte kontaktiran od FIFA.

Svjetska fudbalska federacija nakon izbora objavila je listu glasova selektora, kapitena reprezentacija i novinara, gdje se našao i napadač Munisipala Huan Barera.

On je navodno na prvo mjesto stavio Lionela Mesija, na drugo Kristijana Ronalda, a jedan glas dao Sadio Maneu, međutim kapiten selekcije Nikaragve poriče da je uopšte glasao u prestižnom izboru.

"Nisam glasao za Mesija u kategoriji za najboljeg igrača. Bio sam iznenađen kada sam se vidio na listi kapitena koji su glasali za Mesija. FIFA je navela da mi je poslala materijal za glasanje na mejl, ali nikad ga nisam dobio, tako da nisam mogao da glasam", istakao je Barera za ACB Futbol.

Huan Barera nije jedini koji je digao glas protiv izbora FIFA, isto su učinili predstavnici FS Egipta poslije objave Mohameda Salaha: "Šta god da urade kako bi me natjerali da manje volim Egipat, ne vrijedi im". Na rezultatima koje je objavila FIFA stoji da kapiten i selektor Egipta nisu glasali sa napadača Liverpula, ali iz tamošnjeg saveza tvrde da su Garib i Emuhamedi na prvo mjesto stavili Egipćanina zbog čega je kontaktirana Svjetska fudbalska federacija.

Selektor Sudana Zdravko Lagušić takođe tvrdi da nije glasao za Argentinca koji je pobijedio u izboru:

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)