ABA liga

Sjajni Von vodio Igokeu do pobjede protiv Krke

  • 10.02.2020. 19:38

Košarkaši Igokee i definitivno su pobjegli iz opasne zone na tabeli ABA lige, ali posao još uvijek nije završen. Preostalo je da izbjegnu pretposljednje mjesto koje vodi u doigravanje za opstanak u regionalnoj ligi.

Trijumf protiv Krke bio je obaveza, a najzaslužniji za veliko slavlje bio je maestralni Rašad Von, koji se zaustavio na 34 ubačena poena. Od toga čak 25 postigao je u prvom poluvremenu, u kojem je ubacio čak sedam trojki iz osam pokušaja. Prvih pet pogodio je bez promašaja, a na kraju je stao na osam.

"Znali smo da smo morali da dobijemo ovaj meč. Oni su takođe bili pod imperativom i vidjelo se da su dali sve od sebe. Saigrači su mi kreirali otvorene pozicije za šut. Ušao sam u ritam i samo nastavio šutirati", rekao je Von.  
  
Gosti iz Novog Mesta su krajem treće četvrtine čak prešli u vođstvo, ali Igosi su na kraju ipak uspjeli da iskontrolišu meč i dođu do zaslužene pobjede. Trener Dragan Bajić rekao je da je veliki pritisak razlog pada u igri, ali i da je tim pokazao karakter kada je najviše trebalo.

"Opet sam svojim igračima rekao da nismo tim koji treba da se bori za opstanak. Igrom slučaja desila se takva situacija da je i sama uprava u jednom momentu morala da se preorjentiše. Nećemo da se zadovoljiti samo opstankom. Pokušaćemo da u ova tri kola ostvarimo maksimalan broj pobjeda i zabilježimo još bolji rezultat", izjavio je Bajić. 

Za ABA ligaše slijedi pauza kada su nastupi u ovom takmičenju u pitanju. Košarkaši Igokee prvi naredni meč odigraće tek 1. marta u gostima protiv Mege. U međuvremenu očekuju ih obaveze u Kupu BiH i domaćem šampionatu. 
 

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм