NBA liga

Sjajni Jokić vodio Denver do još jedne pobjede

  • 20.03.2021. 07:59

Denver Nagetsi savladali su Čikago Bulse u (132:127) u izuzetno interesantnom meču. Nikola Јokić je imao još jednu sjajno veče, ali je Džamal Mari taj koji je u dva presudna momenta donosio poene timu iz Kolorada.

Džamal Mari je postigao 34 poena, u koja spadaju dve ključne trojke – jedna u posljednjoj sekundi regularnog dijela meča, druga u posljednjim sekundama produžetka.

Isti broj poena je postigao i Nikola Јokić, koji je pride imao i 15 skokova (deset defanzivnih), kao i devet asistencija.

Dobro veče u ekipi iz Kolorada imao je Majkl Porter Džunior sa 19 poena.

Sve skupa, dovoljno za 13 uzastopnu pobjedu Nagetsa nad Čikago Bulsima u Denveru.

Ekipu iz Ilinoisa predvodio je Zak Lavin sa 32 poena. Oto Porter Džunior je dodao 22 poena.

Pred posljednju dionicu Denver je imao osam poena zaostatka. Na osam minuta do kraja, poslije trojke Kobija Vajta, rezultat je bio 103:89 za Čikago.

Međutim, tada je Denver vezao osam poena bez odgovora protivnika, čime je rezultat došao na 103:97.

Na 2:41 do kraja Denver je, poslije zakucavanja Portera i trojke Marija, stigao do prednosti od 108:107.

Čikago, kome nije strano da proćerda vođstvo u posljednjoj dionici u ovoj sezoni, uspio je da se pribere i da vrati prednost (+4) na 1:14 do kraja susreta. Ali sve ovo je samo bio uvod u konačnu dramu regularnog dijela.

Јokić je pogodio šut za tri poena, a potom je Kampaco ukrao loptu Lavinu i omogućio Mariju da spusti rezultat na 114:113. Ostalo je malo više od 18 sekundi do kraja.

Nakon faula i pogođenih slobodnih bacanja Lavina, u narednom i posljednjem napadu, Denver je stigao do izjednačenja. Mari je pogodio iz ugla na 0.4 do kraja, za 116:116.

Nagetsi su održavali malu prednost, da bi sve riješio Mari, još jedonm trojkom, deset sekundi do isteka dodatnog vremena.

Denver završava niz od četiri meča na svom parketu u nedjelju, kada igra sa Nju Orleans Pelikansima. Čikago ide u Detroit, gdje sa Pistonsima igra takođe u nedjelju.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.