NBA

Sjajni Bogdan vodio Kingse do pobjede VIDEO

  • 13.01.2019. 07:58

Sakramento Kingsi napravili su još jedan korak ka plej-ofu, pošto su savladali Šarlot Hornetse 104:97. Odličnu partiju pružio je Bogdan Bogdanović.

Osim finiša druge i prve polovine treće četvrtine Kingsi gotovo da nisu imali loš period. Ipak Kemba Voker je, kao po običaju, držao Stršljenove u igri do posljednjeg minuta. Ali sa druge strane, Bogdan Bogdanović odigrao je jednu od najboljih partija sezone i bio najzaslužniji za pobjedu. 

Srpski as bio je najefikasniji kod domaćina sa 22 poena uz šut iz igre 9/17 i 4/7 za tri poena. Imao je još šest skokova i dvije asistencije. Po poen manje dali su Badi Hil i Diaron Foks, dok je Nemanja Bjelica zabilježio tri poena i četiri asistencije. Na drugoj strani Kemba Voker je imao 31 poen. Sakramento je 10. na Zapadu sa skorom 22-21 i za osmoplasiranim Lejkersima zaostaje pobedu, dok je Šarlot osmi na Istoku sa 19-23.

Ono što Sakramentu nije išlo u prilog je nova pobjeda Jute Džeza nad slabašnim Čikagom. Bilo je 110:102. Sada su Džezeri tik ispred Kingsa na devetom mjestu Zapada sa 23-21, dok su Bulsi 14. na Istoku sa 10-32, a lošiji od njih u cijelom karavanu samo su Klivlend Kavalirsi.

Ekipa Finiks Sansi iznenadila je lidera Denver i slavila 102:93. Nikola Jokić solidan.

Bio je blizu Finiks i u prošlom duelu dvije ekipe da napravi iznenađenje, stoga ovakav ishod i ne treba posmatrati kao veliku senzaciju. Ekipa Igora Kokoškova bila je odlična od samog starta i non stop u vođstvu. Najveće je bilo u trećoj četvrtini 68:50, ali je Grumenje ipak uspjelo malo da se trgne i smanji razliku. Međutim, domaćin nije dozvolio neizvjesnu završnicu i potpuno zasluženo došao do 11. trijumfa.

Kod pobjednika Keli Oubri je imao učinak 26 poena i 11 skokova, a Diandre Ejton 22 poena i 13 uhvaćenih lopti. Dragan Bender nije igrao. Na drugoj strani Nikola Jokić ponovo najzapaženiji sa 23 poena (8/15 za dva poena, 1/4 za tri) uz 10 skokova i četiri asistencije, dok je Malik Bizli postigao dva poena manje.

Denver je i dalje lider Zapada sa 28-13, dok je Finiks posljednji sa 11-33.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм