Naredni meč protiv Brazilki

Sjajna Srbija lako sa Kenijom

  • 30.09.2018. 14:44

Odbojkašice Srbije zabilježili su i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Japanu savladavši Keniju sa 3-0 (25:16, 25:9, 25:8).

Srbija je u prvom meču bila istim rezultatom bolja od Dominikanske Republike, a maksimalni set količnik zadržali su i protiv nemoćnih Kenijki.

Ipak, krajem prve dionice meča Srbija je uspostavila bolji ritam i vezala neke poene, a onda došla i do ubjedljive prednosti.

U drugom i trećem setu desila se katastrofa Kenije. Jedva su dolazile do prebacivanja mreže, a kamoli poena. Svaki put kada su imale priliku za napad, morale su da rizikuju protiv dobre odbrane Srbije i dešavale su se greške. 

U nekim trenucima trećeg seta dešavalo se da ne mogu da prebace treću loptu u polje naših, koje su rutinski sve rješavale. 

Selektor Terzić je polako vadio iz igre nosioce igre, na terenu su se našle neke odbojkašice koje su dobile prve minute u svojim karijerama na svjetskim prvenstvima, a prednost Srbije je samo rasla. 

U nekim trenucima je, uz poštovanje prema Kenijkama koje su se maksimalno zalagale, čitav meč izgledao komično, a Srbija je "sa pola gasa" pobijedila i prepustila Keniji samo 17 poena u drugom i trećem setu. 

Najviše poena donijela je Jovana Stevanović (devet), Brankica Mihajlović imala je osam, dok su Stefana Veljković i Ana Bjelica dodale po sedam. Kenija je imala jednu odbojkašicu koja je bila uslovno rečeno raspoložena, a to je bila Mersi Moam sa sedam poena. 

Naredni meč reprezentativke Srbije igraju u istom terminu u ponedjeljak, u derbiju grupe protiv Brazilki. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић