AK Borac

Sjajna sezona atletičara, potrebni bolji uslovi za rad

  • 14.12.2018. 19:44

U Atletskom klubu "Borac" pamtiće ovu godinu po dobrim rezultatima. Osvojen je veliki broj medalja, padali su rekordi, a pojedinci su izašli iz domaćih okvira i odmjerili se sa konkurencijom na svjetskom nivou. 

Ovi rezultati pokazatelj su da postoji baza i da je za vrhunski rezultat potrebna prava nadgradnja, a toga nema bez boljih uslova. Predsjednik stručnog savjeta kluba Nebojša Matijević smatra da Borac u svojim redovima ima potencijala za evropska i svjetska prvenstva, ali da je tim talentima potrebna podrška.

"Mi i sada u klubu imamo nekoliko talenata koji mogu da se takmiče na vrhunskom nivou i potrebna im je samo ta posljednja stepenica. Sve to podrazumijeva bolje uslove i veću finansijsku podršku," rekao je Matijević. 

Jedan od onih koji obećavaju je 15-godišnji višebojac Luka Ivičić. Rušio je ove godine rekorde BiH, a glavni cilj za narednu sezonu je norma za evropsko prvenstvo. Pripreme neće biti jednostavne, jer u Banjaluci ne postoje uslovi za sve discipline.

"Jeste malo teže da se pripremamo u takvim uslovima, pogotovo što nemamo mogućnost da usavršavamo bacačke i skakačke discpline. Zato dosta bodova osvajamo u trkačkim dionicama," rekao je Ivičić.

Neki rekordi padali su tokom dvoranske sezone. Izgradnjom nekoliko atletskih dvorana u regionu banjalučki atletičari dobili su koje takmičenje više pa je ukupan broj od 177 medalja zaista impresivan za ovu godinu. Najsrećniji bi bili kada bi i Banjaluka dobila dvoranu, onda bi mogli i više da očekujemo od njih, poručuju iz Borca.