Srpski plivač

Silađi ispunio olimpijsku normu i oborio državni rekord Srbije

  • 28.03.2019. 16:46

Srpski plivač Čaba Silađi obezbijedio je normu za Olimpijske igre u Tokiju.

Silađi je ostvario drugo vrijeme u Evropi u trci na 100 metara prsno, rezultatom 59,40 sekundi. On je to učinio na otvorenom prvenstvu u mađarskom Debrecinu.

Silađi je za 54 stota dijela sekunde nadmašio "A" normu za Olimpijske igre, a takođe je za 34 stotinke nadmašio lični i državni rekord Srbije koji je postavio prošle godine na istom takmičenju.

Čaba će tako četvrti put učestvovati na Olimpijskim igrama, poslije Pekinga, Londona i Rio de Žaneira. Treći je iz Tima Srbije za Tokio pošto su norme ranije ispunili strijelci Zorana Arunović i Damir Mikec.

Pored mnogih drugih uspjeha, treba reći i da je na Evropskom prvenstvu u kratkim bazenima 2009. u Istanbulu osvojio bronzanu medalju i to u trci na 50 m prsnim stilom, što mu je bila prva seniorska medalja.

"Oduševljen sam. Ne zbog norme, nego zbog toga što sam sebi dokazao da mogu. Rekao sam pre dolaska u Debrecin da bi me zadovoljio svaki rezultat ispod minuta. Ovo je bilo preko svih očekivanja. Istina je da sam se iz dana sve bolje osjećao. U finalu je sve leglo. Od starta, preko podvodnog do okreta i vraćanja", izjavio je Silađi za Sportski žurnal.
 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.