Regionalno takmičenje

Siguran start KKI Vrbas u NLB ligi

  • 03.11.2019. 19:44

U prvom kolu regionalnog takmičenja KKI Vrbas upisao je dvije pobjede. U derbiju banjalučani su savladali ekipu Sana Sarajevo 70:65, dok su protiv Zagreba bili ubjedljivi 79:56.

Kapiten Igor Ignjatović ne krije da Vrbas i ove sezone ima velike ambicije, ne samo kada je u pitanju Regionalna liga, u kojoj brane titulu.

"Mi smo sebi zadali ciljeve. Opuštati se poslije tako ostvarenih rezultata iz godine u godinu bi bilo smiješno i nezahvalno. Mi nastavljamo svoj put. Vrijedno treniramo i znamo šta hoćemo.  Hoćemo da budemo šampioni i ove godine i NLB lige i BH lige i svega što budemo igrali", kaže Igor Ignjatović, kapiten KKI Vrbas.  

Protivnici su svjesni da malo ko Vrbasu može stati na crtu, pa im je, ako izuzememo rezultat, najvažnije druženje i benefiiti koje ovaj sport nosi sa sobom. 

"Banjaluka je i ove godine favorit. Mi ćemo probati da se borimo za eventualno drugo ili trće mjesto. Bitno je da smo tu, da se družimo i da igramo. To je veliki teret, ali je i veliko zadovoljstvo i za naše zdarvlje i za sve ostalo. Ovo nam je veliko bogatstvo, kaže Feđa Kurtović iz KKI Sana.

A koliki napor ulažu košarkaši u kolicima, svjesni su i oni koji su do nedavno vojevali bitke pod obručima. Sportski direktor Igokee Vuk Radivojević svaki slobodan trenutak iskoristi da da podršku banjalučkim košarkašima u kolicima, za koje ima samo riječi hvale. 

"Čak sam im obećao da ću da dođem da odradim jedan trening s njima, ali nikako nisam uspio. Možda izbjegavam malo. Stvarno svaka im čast, oni su pravi heroji. To je mnogo težak sport i stvarno svaka im čast. Rado dođem svaki put kada me pozovu, oni su naši prijatelji kluba", rekao je Vuk Radivojević. 

U Vrbasu kažu da je kvalitet takmičenja svake godine sve bolji, a ne kriju da su u mnogome oni tome doprinjeli, čime su na neki način već ispunili svoju misiju. Osim titule u NLB ligi, ove sezone brane i trofeje osvojene u Republici Srpskoj i BiH. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.