Holandija

Sezona zvanično završena bez šampiona

  • 24.04.2020. 21:17

Holandska fudbalska federacija (KNVB) proglasila je kraj sezone u Prvoj ligi Holandije (Eredivizija) zbog pandemije virusa korona.

Holandija je time postala prva zemlja koja se odlučila na takav korak, nakon mjera koje je uvela holandska Vlada, kojim je predviđena zabrana održavanja svih većih javnih događaja do septembra, uključujući sportska dešavanja i muzičke festivale.

Iz Federacije je saopšteno da u Holandiji neće biti proglašenja šampiona, s obzirom na to da se na prve dvije pozicije na tabeli nalaze fudbalski klubovi "Ajaks" i "AZ Alkmar", koji imaju isti broj osvojenih bodova, javio je AFP.

Odigravanje fudbalskih utakmica u Evropi obustavljeno je sredinom marta, nakon što je virus korona počeo da se širi kontinentom.

Međutim, pojedine zemlje spremaju se za nastavak sezone ili za povratak igrača na treninge.

NJemačka je ove sedmice saopštila da se priprema za nastavak sezone 9. maja, a utakmice će se odigrati bez prisustva publike, pod uslovom da njemačka Vlada dozvoli njihovo odigravanje.

Igrači u Francuskoj mogli bi da se vrate treninzima 11. maja, ukoliko dođe do ublažavanja vanrednih mjera, a tokom sljedećeg mjeseca planiran je i nastavak treniranja u klubovima u Prvoj ligi Španije.

Za sada nema najavljenih potencijalnih datuma nastavka treninga ili sezone u Italiji i Engleskoj.