Polumaraton u gradu na Vrbasu

Šest hiljada trkača u Banjaluci

  • 11.05.2019. 19:39

Pod sloganom ''ovo je i tvoj grad, tvoja trka'' sutra će se održati peti banjalučki polumaraton. Očekuje se više od šest hiljada učesnika iz 30 zemalja. Glavna trka počinje u osam časova i trideset minuta ispred tvrđave Kastel. Ove godine polumaraton proslavlja svoj peti rođendan.

"Trčaće se polumaraton dužine 21 km, Mg Mivela Banjalučkih 10 km, Telegrop štafetni polumaraton, Bambini maraton i Nektar Fan Run. Na naše veliko zadovoljstvo, trkači jedva čekaju znak koji će označiti početak trke. Sve je spremno i sigurni smo da će ovo biti još jedna uspješna sportska manifestacija koja će Banjaluku opravdati kao grad sporta," rekao je direktor polumaratona Vladimir Selec.

Ove godine organizatori imaju pomoć sa strane, jer je 10 direktora regionalnoh polumaratona stiglo u Banjaluku kako bi unaprijedili ovaj događaj. Banjalučki polumaraton ove godine pokazuje i svoju humanu stranu. Trkači su imali mogućnost da kupe humanitarni broj te na taj način doniraju određen iznos Udruženju samohranih roditelja „Ponos“ i Udruženju građana „Zdravo da ste“. Da granice ne postoje dokazaće i slijepi trkač Miladin koji će trčati uz pomoć najboljeg sportiste Banjaluke i Republike Srpske, Darka Savića. 

"Miladin je pun pozitivne energije, trenirali smo zajedno. Spremni smo za trku i jedva čekamo. Drago mi je da sam dio Banjalučkog polumaratona. Presrećan sam što se veliki broj trkača odlučio za kupovinu humanitarnog broja. Svaka pomoć tim Udruženjima će biti od velikog značaja," rekao je Savić.

Kao i svake godine, pored glavne trke u sklopu ove manifestacije održavaju se i Bambini trka, Nektar fun run, štafetni polumaraton te trka na deset kilometara. Sutra će i režim saobraćaja biti izmijenjen, ali bi već prije podne sve ulice trebale biti prohodne. 

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник