Prelazni rok

Sergej na kraju ne mijenja sredinu?

  • 14.08.2018. 18:27

Prelazni rok se bliži kraju. Ostalo su još tri dana za kupovinu i prodaju igrača, a jedan od najtraženijih igrača ovog ljeta Sergej Miliniković-Savić, najvjerovatnije ostaje u Laciju.

Još tri dana ostala su Milanu i svim zainteresovanim da probaju ubijediti predsjednika Lacija Lotitu da proda reprezentativca Srbije.

Osim "rosonera", drugi kandidat je šampion Juventus, navodno čak i Kristijano Ronaldo želi Srbina kao saigrača u Torinu, ali je to sve dalje od ostvarenja.

Italijanski mediji su u ponedeljak prenjeli da je Milan ponudio Laciju skoro 100 miliona evra, ali u transferu koji obuhvata i druge igrače. Prelazni rok u Seriji A se završava u petak u ponoć.

Međutim, predsjednik Lacija Klaudio Lotito je svima poslao jasnu poruku – Sergej može da ide samo za keš, i to 120 miliona evra.

Jedina varijanta na koju je Lotito spreman da pristane jeste pozajmica na godinu dana za 40 miliona, a onda dodatnih 80 narednog ljeta kako bi se kompletirao transfer.

Koliko god "rosoneri" željeli Srbina u svom timu, problem im pravi UEFA finanfijski fer-plej, zbog čega i pokušava da u transfer "ubaci" i dvojicu igrača, a na Lotitu je da bira između Bonaventure, Borinija i Montoliva.

Juventus je već u "problemu" zbog 100 miliona za transfer Ronalda, a s obzirom da odbija da proda Miralema Pjanića za 60, teško da će i "Stara dama" imati novca za Srbina.

Po svemu sudeći – neće Sergej nigdje. Mada, u fudbalu, kao i u životu ništa nije nemoguće, tri dana (bar što se tiče Italijana) je ogroman period tokom koga svašta može da se preokrene. Milinković-Savić je u Lacio stigao 2015. iz belgijskog Genka za manje od deset miliona evra, a Rimljani su ga skoro pa "preoteli" Fiorentini.

Sa Lacijalima ima ugovor do 30. juna 2023. godine vrijedan 3,5 miliona evra po sezoni, uz otkupnu klauzulu od pomenutih 120 miliona evra.

Karijeru je počeo u Vojvodini 2013, ali je za "Lale" odigrao samo 16 utakmica i postigao četiri gola, jer su ga Novosađani prodali već nakon debitantske profesionalne sezone.