U drumskom biciklizmu

Sefa novi šampion Balkana

  • 13.10.2019. 19:59

Reprezentativac Albanije Jlber Sefa novi je šampion Balkana u drumskom biciklizmu. U glavnoj, seniorskoj trci Balkanskog biciklističkog prvenstva u Trebinju Sefa je prvi odvezao stazu dugu 95 kilometara, drugi kroz cilj prošao je Marko Danilović iz Srbije dok je treći bio Aleksandros Macangos sa Kipra.

"Dugo sam čekao ovu pobjedu s obzirom da sam prilično iskusan i da se 15 godina bavim biciklizmom. Odlično sam se osjećao, radio sam u grupi sa još tri momka, ali sam osjetio da imam šansu na nekih dvadesetak kilometara do cilja pa sam pobjegao konkurentima", kaže Sefa.

U konkurenciji dama, najbrža je bila Varvara Fasoji iz Grčke, druga je bila Elena Cavari iz iste reprezentacije, dok je bronzu osvojila Rumunka Andrea Jonesku.Dodijeljene su i medalje najboljim u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, te u konkurencijama plus 40 i plus 50 godina.

"Veoma brza trka danas i veoma lijepo mjesto za vožnju. Srećna sam zbog svog uspjeha i zato što sam prva ali i zbog toga što je u Balkanski šampionat uvrštena Elit kategorija za žene", kaže Fasoji.

Balkansko biciklističko prvenstvu u protekla dva dana u Trebinju je okupilo oko 200 takmičara iz deset država ovog dijela Evrope – Srbije, Makedonije, Turske, Alban
ije, Crne Gore, Grčke, Bugarske, Rumunije, Kipra i BiH.

"Primjetio sam da su građani Trebinja i čelnici grada zadovoljni tim što smo uradili ovdje i sve što se desilo tako da stvarno osjećanja ne bih sakrio kada bi rekao da sam prijatno iznenađen i mislim da do sada ni u jednom gradu nam nije tako bilo da smo tako dočekani kao u Trebinju. Ja se nadam da ćemo se mi uspjeti zahvaliti Trebinjcima", kaže Vladimir Kuvalja, direktor Blakanske biciklističke unije. 

Organizatori su bili Biciklistički savez Republike Srpske i Balkanska biciklistička unija, uz podršku Grada Trebinja i Vlade Republike Srpske.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.