Madrid

Savladao Federera: Tim spasio meč lopte i zakazao duel sa Novakom

  • 10.05.2019. 19:55

Švajcarski teniser Rodžer Federer nije uspio da se plasira u polufinale Mastersa u Madridu, pošto je poražen od Dominika Tima u tri odigrana seta.

Austrijanac je savladao Federera poslije dva časa i 12 minuta borbe – 3:6, 7:6(11), 6:4.

Tim je uspio da Švajcarca savlada drugi put zaredom, poslije trijumfa u finalu Indijan Velsa, te da zakaže duel sa prvim teniserom svijeta Novakom Đokovićem u polufinalu Madrida.

Federer je tokom meča imao i dvije meč lopte, ali je Tim ostao skoncentrisan u tom drugom setu, uveo meč u treći, i tu na kraju slavio pobjedu.

Prvi set je otišao u korist Federera lakše nego što je iko očekivao, s obzirom na podlogu na kojoj se igralo (šljaku). Tim nije uspio da Rodžeru uzme više od dva poena po servis gemu, a Švajcarac je iskoristio jednu od dvije brejk lopte.

Austrijanac je značajno bolje igrao u drugom setu, ali nije bio na visini zadatka u najbitnijim poenima. Nije iskoristio nijednu od pet brejk prilika, a onda je u taj-brejku od 6:4 došao do 6:6.

U daljem toku taj-brejka Tim je imao nekoliko set lopti, a Federer dvije meč lopte. Došlo se do 11:11, Federer je servirao, a onda beznadežno napao, ostao na "ničijoj zemlji", i dopustio protivniku da ga "prođe" na mreži.

Treći set je bio dosta turbulentniji nego prethodna dva – Tim je poveo sa brejkom, ali ga je Rodžer vratio i izjednačio na 4:4. Uslijedio je brz odgovor Austrijanca i novi brejk, a zatim i lak servis gem za pobjedu.

U polufinalu Mastersa u Madridu, koje je na programu u subotu, Tim će se sastati sa Đokovićem u njihovom osmom duelu (Novak vodi 5-2).

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)