Glamočani

Saša Ilić posjetio mališane na kampu Partizana

20:23, 23.08.2019.
Izvor: ATV
U Glamočanima, nadomak Banjaluke, minulih dana pedeset, mališana marljivo je treniralo na kampu fudbalskog kluba Partizan. Nove fudbalske vještine, sticali su pod budnim okom trenera iz nadaleko čuvene partizanove škole fudbala, a za svaki trening kažu da je lekcija zlata vrijedna. 

Na treći u nizu kamp, koji u saradnji sa beogradskim klubom organizuje škola fudbala Mladost, ove godine pristigao je i Leon iz Štutgarta. 

"Za kamp sam saznao preko interneta i odlučio sam da se prijavim. Navijam za Partizan i na treninzima sam naučio dosta novih stvari i upoznao nove prijatelje", kaže Leon, polaznik kampa.

Sve ono što se dešavalo na terenu stadiona u Glamočanima, pažljivo je motrio i Saša Ilić, legendarni kapiten fudbalskog kluba Partizan. Konačno je, kaže, uhvatio vremena da posjeti kamp, a na račun viđenog nije štedio riječi hvale. Mališanima na treningu, prisustvo najtrofejnijeg fudbalera u istoriji “Partizana” bio je motiv više da pokažu šta znaju, a za sve njih, Saša je imao jasnu poruku.

"Kada pričam sa djecom uvijek im kažem da je suština svega da nikada u životu ne zapostave školu, a da fudbal prvenstveno mora da se voli i da se igra iz ljubavi, a ako stigneš do toga nivoa da od toga i živiš onda je to odlično", kaže Saša Ilić, bivši fudbaler Partizana.

Svaki trening na kampu bio je identičan onom kroz koji prolaze mladi fudbaleri koji su već dio omladinskih selekcija Partizana, a Saša Ilić otkriva i djelić recepta koji je “crno bijelu” školu fudbala vinuo medju najbolje u Evropi. 

"Partizan ima neku određenu viziju. Ima veoma kvalitetne trenere, koji su uz to vrhunski pedagozi. I to je, sve zajedno, jedna dobra spona, koja se reflektuje time da brojni igrači zaigraju za prvi tim i evropske klubove", ističe Ilić.

Škola fudbala Mladost, i ove godine se pokazala kao odličan domaćin, a glavni krivac za priču koja traje već tri godina, Milenko Petrović, ne krije da je dolazak Saše Ilića, dao poseban pečat kampu. Raduje ga što su mališani pristigli sa svih strana, a ne krije ni da je podrška stigla i od lokalne zajednice.

"Imali smo djecu iz Njemačke, Austrije, Francuske, Slovenije i BiH. Reklo bi se, da smo doveli Evropu u Glamočane, malo mjesto pored opštine Laktaši. Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović sunfinansirao je boravak deset mališana na kampu, a isto je uradio i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš", kaže Milenko Petrović, direktor Škole fudbala Mladost.

Za kraj petodnevnog druženja u Glamočanima, Saša Ilić poželio je mališanima da im naučeno na kampu, pomogne da postanu još bolji fudbaleri i da jednog dana krenu njegovim stopama u beogradskom Partizanu.