Premijer liga BiH

Sarajevo osvojilo titulu prvaka BiH

  • 18.05.2019. 19:53

Fudbaleri Sarajeva osvojili su titulu prvaka BiH, nakon što su večeras na Koševu pobijedili s 4:0 ekipu Zvijezde 09 u susretu 32. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo je pogocima Rahmanovića, Hebibovića, Ahmetovića i Velkoskog već u prvom poluvremenu ovog meča okončalo pitanje prvaka BiH, s obzirom da je osvajanjem nova tri boda "bordo" tim kolo prije kraja prvenstva osigurao prvo mjesto na tabeli.

Sarajevo je zaprijetilo već u prvim minutama meča, nakon slobodnog udarca koji je izveo Kapić, a odbranio golman gostiju Erić.

Domaći fudbaleri su imali kontrolu nad loptom, ali nakon početnih prilika nisu ozbiljnije ugrozili gol gostiju do 25. minuta, kada dolaze do vodstva. Strijelac vodećeg pogotka za "bordo" tim bio je Rahmanović, a sudija je nakon gola morao na kratko zaustaviti utakmicu zbog velike bakljade domaćih navijača.

Nakon kraćeg prekida meč je nastavljen, a time i napadi Sarajeva koji su ubrzo ponovo krunisani novim pogotkom. Drugi gol za domaći tim, nakon odličnog centrašuta Tatara, u 30. minutu postigao je Hebibović.

Tri minuta kasnije Sarajevo stavlja tačku na i po pitanju pobjednika u ovom susretu, ali i pitanju novog prvaka BiH. Strijelac trećeg pogotka bio je Ahmetović.

Isti igrač mogao je doći i do drugog pogotka u 40. minutu ali nije bio precizan, međutim minut prije isteka regularnog dijela prvog poluvremena Velkoski postiže četvrti gol za Sarajevo.

Slavlje navijača FK Sarajevo povodom osvajanja "duple krune" u ovoj sezoni počelo je već u tim trenucima, jer Zvijezda 09 evidentno u ovom meču nije mogla učiniti ništa protiv dominantnog protivnika.

U nastavku su prijetili domaći fudbaleri, međutim u odličnoj situaciji Hebibović se nije dobro snašao, a zatim je golman Erić odbranio šut Ahmetovića.

Zvijezda je početkom prvog poluvremena propustila najbolju priliku na meču, nakon što je Mahmutović izašao sam pred golmana Sarajeva Kovačevića, a koji je odbranio njegov udarac. 

Dvadesetak minuta prije kraja utakmice Sarajevo je popustilo tri prilike da postigne peti gol na utakmici, a najbolju je imao Ahmetović čiji je šut ponovo odbranio Erić.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata. Sarajevo je uvjerljivom pobjedom osvojilo titulu prvaka BiH, a slavlje "bordo" navijača nastavit će se večeras ispred Vječne vatre.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.