NBA

Šampioni ne daju tron: Serija se vraća u Orakl arenu

  • 11.06.2019. 07:06

Golden Stejt Voriorsi slavili su u petom meču finala NBA 106:105 i tako produžili finale.

Golden Stejt izborio je šesti meč finala sa Torontom. Voriorsi su u petoj utakmici slavili nakon velike borbe i drame 106:105.

Golden Stejt je sve vrijeme bio u prednosti. U nekoliko navrata vodili su i sa 12 poena, ali nekako su igrači Toronta uspijevali uvijek to da stignu i vrte se oko šest poena zaostatka.

Početkom druge četvrtine ponovo se povrijedio se Kevin Durent, ali se to nije odrazilo na rezultat, čak su Voriorsi uz seriju Kazinsa tada došli i do prve dvocifrene prednosti u meču. Durent nije bio na raspolaganju Stivu Keru još od 8. maja, ali je odlučeno da se okuša na parketu u petoj utakmici.

Pet minuta prije kraja meča sve što su gradili Voriorsi srušilo se sa 10 vezanih poena Kavaija Lenarda koji se mučio tokom cijele utakmice, ali je istupio kada je bilo najpotrebnije. Na semaforu je pisalo da je do kraja ostalo pet minuta i deset sekundi kada je Lenard donio prednost Torontu, a na tri i po minuta do kraja ta prednost bila je +6. Tada je trener Toronta Nik Ners zatražio tajm aut nakon koga njegovi igrači više nisu mogli da pronađu ritam u kome su bili prethodnih nekoliko minuta. 

Vratio se Golden Stejt na -3, onda smo dobili pauzu u kojoj su sudije pregledale snimak kako bi utvrdili da li je bilo "cilindra" pri šuti Voriorsa, ali nakon pregledavanja snimka odluka o poništavanju poena Kazinsa je samo potvrđena i ostalo je 103:100 za Toronto.

Voriorsi vezuju tri trojke i vraćaju se u vođstvo.

Dobro su u posljednjem napadu Voriorsi čuvali Lenarda, lopta je na kraju došla do Laurija koji je promašio šut za titulu.

Voriorse je predvodio Stef Kari sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija. Imao je Kari deset od 23 šut iz igre i pet od 14 za tri. Klej Tompson ga je pratio sa 26 poena, šest skokova i četiri asistencija. Demarkus Kazins je duel završio sa 14 poena, a Drejmond Grin je bio na dvije asistencije od tripl - dabla - imao je po deset poena i skokova i osam asistencija. Kevin Durent je odigrao samo 11 minuta i 57 sekundi, a postigao je 11 poena uz dva skoka.

Na drugoj strani, Kavai Lenard je ubacio 26 poena uz 12 skokova, šest asistencija i po dvije ukradene lopte i blokade. Kajl Lauri stao je na 18 poena, četiri skoka i šest asistencija, sa 17 poena pratio je Mark Gadsol, Serž Ibaka dao je 15.

Šesti meč na programu je u noći između četvrtka i petka i počinje u 3 sata.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић