Liga šampiona

Šampion pao u Moskvi

  • 03.10.2018. 07:20

Fudbaleri CSKA šokirali su šampiona Evrope Real Madrid i pobijedili ga minimalnim rezultatom u drugom kolu Lige šampiona.

CSKA je uradio nemoguće pobijedivši Madriđane, a do pobjede su došli već u drugom minutu. Tada je Nikola Vlašić matirao Navasa i donio prednost Moskovljanima, a malo ko je očekivao da će rezultat ostati nepromijenjen do kraja meča.

Prvak Rusije je nekako uspijevao da odoli ogromnom pritisku Reala, koji nije bio pretjerano precizan. Ređale su se prilike gostiju "kao na traci", ali je sjajni Akinfejev uspijevao da spasi svoj gol. 

Okvir gola pogađali su Benzema i Marijano Dijas, a emotivni Akinfejev je u šestom minutu nadoknade isključen zbog prigovora sudiji. Ipak, kraj je odsviran, a Rusi su sva tri boda zadržali na "Lužnjikiju". 

Bajern je takođe posustao, a profitirao je holandski Ajaks koji je uspio da odnese bod sa "Alijanc arene". 

U remiju od 1:1 jedan od glavnih aktera bio je srpski internacionalac Dušan Tadić, koji je fantastičnom asistencijom ostavio samog Mazruija i donio bod svojoj ekipi. 

"Slijepi miševi" uspjeli su da prodube krizu Junajteda i da dodatno "poljuljaju" stolicu u Žozeu Murinju. 

Junajted je bio bolji rival u Mančesteru, ali nije uspio da dođe do gola. Napadali su svim silama, a Valensija se odlično branila. Murinjova četa je imala dobre šanse preko Pola Pogbe i Romelua Lukakua, ali su u nekim trenucima prelako gubili loptu, te ostali bez cijelog plijena. 

Pitanje je da li će ovaj kiks Murinja dodatno uticati na to da on dobije otkaz u "Crvenim đavolima". 

Sjajna Roma je češki Plzenj poslala kući "petardom" usred Rima. Het-trik bio je djelo bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeka, dok su Romi prvu pobjedu u grupi G donijeli su Džastin Klajvert i Čengiz Inder. 

Dva meča za koje se malo ko nadao da će biti, bila su možda i najzanimljivija u prvom danu drugog kola Lige šampiona. 

Lion i Šahtjor remizirali su u Francuskoj rezultatom 2:2 Šahtjor je bio dosta ofanzivan i želio je da se vrati u Ukrajinu sa sva tri boda, a Brazilac Žunior Moraeš potrudio se da do toga i dođe. On je pogocima u 44. i 55. minutu donio prednost svojoj ekipi. 

Ipak, Lion se nije predavao, i preko Dembelea u 70. i Duboe u 72. minutu došao do izjednačenja. Domaćin je napadao, konstantno i kvalitetno, ali je Šahtjor imao dosta sreće. Gosti su imali najveću priliku u završnici meča, ali je Ismaili pogodio okvir gola. 

Drama se desila i u Atini, gde je AEK poražen od lisabonske Benfike 3:2. Ljubomir Fejsa proveo je svih 90 minuta za Portuglce, Andrija Živković nije ulazio na teren, dok je Uroš Ćosić uveden u igru u 68. minutu za grčkog predstavnika. 

Gosti su imali velikih 2:0 već poslije 15. minuta igre preko Seferovića i Grimalda, ali sve je krenulo nadole poslije crvenog kartona Riosa u nadoknadi prvog poluvremena. 

AEK je zaigrao mnogo bolje, a oba gola za svoju ekiipu postigao je Klonaridis. Međutim, Benfika se nije predavala, iskoristila je jednu promašenu kolosalnu priliku Atinjana i preko Semeda došla do pobjede u 74. minutu.

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.