Dubai

Šampion nikada ne odustaje: Nevjerovatni Đoković spasao tri meč lopte, slomio Monfisa i prošao u finale Dubaija

18:52, 28.02.2020.
Izvor: novosti.rs
Bio je daleko od najvišeg nivoa igre, mučio se, suočavao se sa tri meč lopte i na kraju 17. put u isto toliko mečeva uspio da slomi Gaela Monfisa (Francuska) - 2:6, 7:6 (10:8), 6:1.

Imaće Francuz za čim da žali pošto je imao set i brejk prednosti (2:6, 1:3) i izgledao je nezaustavljivo. Srbin je tada uspio da pronađe način da vrati brejk i da zaigra znatno bolje, prije svega sa manjim brojem grešaka. Propustio je Đoković pet set lopti u završnici seta, pa je meč otišao u taj-brejk. Monfis je sve vrijeme pravio duže pauze između poena, pokazivao da je umoran.

Odlučujući gem je donio mnoštvo mini-brejkova, da bi Monfis došao do tri meč lopte (3:6). Đoković je osvojio četiri poena u nizu, propustio dvije set lopte, ali je treću pretvorio u izjednačenje u setovima.

U trećem setu je viđena igra mačke i miša. Monfis je ušao u probleme sa grčevima, sve teže se kretao, Đoković je sve to umio da kazni i da dođe do pobjede.

Moraće srpski teniser da pruži znatno bolju partiju u finalu. Tamo ga čeka Stefanos Cicipas (Grčka). Njih dvojica su do sada odigrali četiri meča i rezultat je 2:2.