Samo remi u Turskoj: Srbija ispustila 2:0

  • 14.10.2020. 22:57

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je samo 2:2 u Istanbulu protiv Turske u četvrtom kolu Grupe 1 Lige B Lige nacija iako je imala dva gola prednosti.

Poslije početne inicijative Turske i nekoliko opasnih napada u prvih 10 minuta, Srbija je uspostavila kontrolu utakmice. A ubrzo je došla i do gola, pošto je junak iz Osla Sergej Milinković-Savić sjajno glavom zahvatio loptu poslije centaršuta Mihaila Ristića za 1:0. 

I na početku drugog poluvremena izabranici Ljubiše Tumbakovića nastavili su da kontrolišu dešavanja na terenu, a poslije sjajnog solo prodora Đuričića, Sergej Milinković-Savić iznudio je penal, koji je u 2:0 u 49. mintuu pretvorio Aleksandar Mitrović.

A onda ono što prati reprezentaciju Srbije krozi istoriju (i za vrijeme Jugoslavije). Olako prepuštanje kontrole igre i terena i dozvoljavanje grogiranom protivniku da se vrati. Prvo je Hakan Čalhanolu u 57. i Tufan u 76. minutu donijeli su Turcima izjednačenje. Srbija nije ni imala sreće, pošto je propustila nekoliko odličnih prilika, a najbolju preko Vlahovića, kada je njegov udarac sa gol linije skinuo Demirel.

Srbija je ostala posljednja na tabeli Grupe 1 sa dva boda, jednim manje od Turske, mada je jedina dobra stvar da sada ima bolji skor u međusobnim duelima i biće ispred ukoliko završe takmičenje sa istim brojem bodova. U drugom meču grupe između Rusije i Mađarske bilo je 0:0 i Rusi su i dalje lideri sa osam, a Mađari imaju sedam bodova. 

U narednom kolu 15. novembra Mađarska dočekuje Srbiju, a Turska Rusiju.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.