NBA

Sakramento lako protiv Finiksa, Juta razbila Sparse

  • 05.12.2018. 07:08

Sakramento Kingsi su zabilježili ubjedljivu pobjedu protiv Finiks Sansa na gostovanju 122:105, dok su San Antonio Sparsi izgubili od Jute Džez 139:105.

Sakramento je već u prvoj četvrtini sebi trasirao put ka pobjedi protiv najlošijeg tima lige. Kingsi su poslije 12 minuta vodili 36:9, da bi njihovo vođstvo brzo u drugom periodu išlo i na 40:9. Do kraja meča Finiks nije uspio ozbiljnije da ugrozi Sakramento koji je tako došao do 12. trijumfa u sezoni u kojoj imaju u 11 poraza. 

Badi Hild je bio najefikasniji kod ekipe Sakramenta sa 20 poena, Deandre Foks je imao 16, a Bogdan Bodanović 14. Srpski bek je na parketu bio 21 minut, imao je dvije trojke, dvije asistencije i pet skokova, a u njegovoj statistici izdvaja se +/- segment. Kada je on bio na parketu Sakramento je pravio najveću razliku, pa su Kingsi sa njim u igri imali +28. Nemanja Bjelica je na ovom meču igrao 21 minut, imao je dva poena, sedam skokova i tri asistencije. 

Za razliku od ovog meča, Juta je svoje veliko vođstvo gradila tokom čitavog duela protiv San Antonija. Poslije prvog poluvremena Džezeri su vodili 16 razlike, a Sparsi nisu imali odgovor za fantastičan šut Jute za tri poena ni u drugom poluvremenu. Juta je imala fantastično veče te su igrači te ekipe ubacili 20 trojki iz 33 šuta. 

Donovan Mičel je prednjačio sa 20 poena, postigao je četiri trojke, dok je Rudi Gober postigao 18 poena. Jakob Peltl je bio najbolji kod poražene ekipe sa 20 poena, dok su Lamar Oldridž i Demar Derozan imali po 16. Davis Bertans je postigao osam poena za 25 mintua. 

Orlando Medžik je slavio na gostovanju Majami Hitu rezultatom 105:90, dok je takođe u lokalnom derbiju Indijana bila bolja od Čikaga 96:90. Dalas Meveriksi su slavili protiv Portlanda 111:102.

Dalas je odlično otvorio utakmicu protiv Portlanda i dobio je prvo poluvrijeme sa čak 15 poena razlike. U trećoj četvrtini je Portland probao da se vrati, ali Trejl Blejzersi nisu bitnije smanjili prednost Mevsa.

Kod Dalasa je najbolji bio Luka Dončić sa 21 poenom(6/14 iz igre), Vesli Metjus je imao 17, dok je kod Portlanda Demijan lilard ubacio 33 poena, a Jusuf Nurkić devet uz 11 skokova.

Orlando je utakmicu sa Majamijem prelomio u trećoj četvrtini. Domaći Hit je vodio na poluvremenu da bi treći period Orlando dobio 30:12. U posljednjoj četvrtini Majami je prišao na -6, ali taj tim nije imao snage za preokret. 

Ekipu Orlanda su predvodili Aron Gordon sa 20 i Nikola Vučević sa 19 poena, a Crnogorac je imao i 10 skokova. Kod Majamija je Džastis Vinslou ubacio 14, a Dvejn Vejd 11 poena. U ovom meču Goran Dragić nije igrao. 

Nikola Vučević je od ovog meča inače deveti na vječnoj listi asistenata Medžikove franšize. 

Duel Indijane i Čikaga je bio veoma neizvjestan i timovi su se često mijenjali u vođstvu, da bi u posljednjoj četvrtini Indijana napravila rano šest poena razlike. Tu prednost Pejsersi su uspjeli da sačuvaju do kraja ponajviše zahvaljujući Domantasu Sabonisu i Koriju Džozefu. 

Daren Kolinson je bio najefikasniji sa 23 poena, Bojan Bogdanović je imao 14, dok je kod Bikova Lauri Markanen bio najbolji sa 21 poenom. 

Тагови: