Potpuno podbacio na startu sezone

Saigrač Bogdanovića i Bjelice želi da ide iz Kingsa

21:48, 30.12.2019.
Izvor: Alo
Centar Kingsa Dvejn Dedmon je objavio da želi da bude trejdovan.

Dedmon je potvrdio za lokalni "Sacramento Bee" da želi da napusti klub u kom je generalni menadžer Vlade Divac, a Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica među najvažnijim igračima.

"Želio bih da budem trejdovan. Nisam igrao, pa bih volio da odem negdje gdje sam cijenjen", rekao je Dedmon.

Prema novinaru Krisu Hejnsu, NBA će istražiti nedavni zahtjev za trejd Dvejna Dedmon kako bi utvrdila da li bi trebalo da bude kažnjen. Liga smatra da javna objava trejda franšize ili igrača podrazumijeva kršenje kolektivnog ugovora.

Dedmon je ovog ljeta došao u glavni grad Kalifornije, potpisavši trogodišnji ugovor sa "kraljevima" u iznosu od 40 miliona dolara. Dedmon je došao kao pojačanje na centarskoj poziciji ali je skoro u potpunosti podbacio, pa ga je iz startne postave na poziciji centra već na početku sezone izbacio Ričaun Holms.

NBA liga se ne uzdržava kada želi da kazni igrače ili timove koji javno kažu da žele da idu iz kluba. Primjera radi, superstar Entoni Dejvis je kažnjen za 50.000 dolara, nakon što je njegov agent Rič Pol objavio da "Obrva" želi da napusti Nju Orleans.

Dedmon je "sitna riba" u poređenju sa uzdanicom Lejkersa - za 23 utakmice u sezoni je upisao skromnih 4.8 poena i 3.8 skokova.