ABA liga

Sa boljim rezultatima Igokee došle dobre partije kapitena Save Lešića

19:39, 17.01.2020.
Izvor: ATV
Pobjede u nizu Igokee došle su sa sjajnim partijama njenog kapitena. Sava Lešić je utakmicu sezone odigrao u Ljubljani gdje je Igokea skinula skalp Cedevita Olimpiji.

Bio je to ujedno i najveći trijumf ove ekipe koja je tim bodova napravila veliki korak ka opstanku u ABA ligi. Brejk je potvrđen u prošlom kolu protiv FMP-a. Lešić je na dva meča ubacio 48 poena, a kako i sam kaže, Igokea je počela da prikazuje igre kakve su se očekivale od starta.  

"Trebao nam je period adaptacije u radu. Sve je leglo na svoje mjesto. Dobar trening prenijeli smo na teren i to je glavni razlog zašto igramo ovako. Osjećam se dobro, nisam na zalasku karijere, mogu da vučem ovu ekipu i nije mi teško da budem lider", rekao je Lešić.

Iskusni Lešić vjeruje da Igokea može da nastavi sa dobrim igrama. Poslije tri pobjede Aleksandrovčani sutra putuju u Zadar gdje ih očekuje utakmica sa direktnim rivalom u borbi za opstanak. Nikada nije bilo jednostavno igrati ni u Jazinama, ni sada na Višnjiku, bez obzira kakvu Zadar ekipu imao. Ove sezone su upisali četiri pobjede, od toga tri protiv Cedevita Olimpije, Budućnosti i Crvene zvezde. To valjda govori o kvalitetu i snazi tima na domaćem terenu.

"Sigurno da ova utakmica dolazi u dobrom trenutku za nas. Dobili smo tri jake ekipe. Oni su u malo težoj situaciji. Idemo dole da pobijedimo", dodao je Lešić.

Pogled na tabelu kaže da je Igokea trenutno deveta sa pet pobjeda i deset poraza koliko ima i Cibona. Zadar im gleda u leđa sa četiri trijumfa, a posljednja je Mega sa samo tri pobjede. 
Poslije Zadra ekipu Dragana Bajića očekuje domaća utakmica protiv Crvene zvezde pa zatim gostovanje Budućnosti. Nakon toga slijede krucijalne utakmice, u Laktašima protiv Krke i Cibone, te na strani kod Mege i Primorske.