"Želimo našu zastavu i himnu"

Ruski bokseri odbili da idu na Olimpijadu bez nacionalne zastave

  • 11.12.2019. 09:14

Ruski bokseri odbili da idu na Olimpijadu bez nacionalne zastave.

Bokseri ruske reprezentacije su odbili da idu na Olimpijadu u Tokio bez nacionalne zastave, izjavio je generalni sekretar Bokserske federacije Rusije Umar Kremljev.

- Momci će putem suda tražiti da se takmiče pod zastavom. Sada treba da vidimo koje korake će preduzeti Olimpijski komitet Rusije i Ruska antidoping agencija, ali ćemo i mi sami da analiziramo mogućnost osporavanja ove odluke. Za nas je najvažnije da naši bokseri nastupaju pod zastavom Rusije i da se čuje naša himna. Bez toga nema smisla učestvovati - rekao je Kremljev.

Ranije je bilo saopšteno da će država podnijeti zahtjev za organizaciju Evropskog prvenstva 2021. godine u Čeljabinsku i Svjetskog kupa 2020. godine.

- Treba postići neki sporazum sa VADA, kako bi i Svjetski kup i Evropsko prvenstvo bilo održano u Rusiji. Više puta sam govorio da je Rusija velika sportska sila, svi turniri na teritoriji naše države se organizuju na najvišem nivou - dodao je Kremljev.

On je izrazio mišljenje da to što se dešava nije samo problem Rusije, već cijelog međunarodnog sporta i da se ne treba optuživati država, već "neku konkretnu federaciju".

U ponedeljak je Izvršni odbor VADA jednoglasno usvojio preporuke Nezavisnog odbora za usaglašenost VADA (CRC) i suspendovao ruske sportiste sa velikih međunarodnih sportskih takmičenja u naredne četiri godine, uključujući Olimpijske i Paraolimpijske igre. Dozvolu za takmičenje dobiće samo "čisti" sportisti iz Rusije koji će se takmičiti u neutralnom statusu. Za Rusku antidoping agenciju (RUSADA) navedeno je da ne poštuje svjetski antidoping kodeks.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић