Dejvis kup

Rusija spasla tri meč lopte i pobijedila Srbiju

  • 22.11.2019. 16:47

Teniska reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira u polufinale Dejvis kupa nakon što je dubl Novak Đoković – Viktor Troicki poražen od Karena Kačanova i Andreja Rubljeva sa 2:1.

Do odlučujućeg poena Rusija je došla u taj-brejku nakon velike drame, a Srbija je propustila tri meč lopte. Rusi su slavili 10:8 u taj-brejku.

Srbija je prva došla do brejka u prvom setu i povela 3:1. Međutim, Rusi su iskoristili lošu igra u polju i neuigranost dubla Novak Đoković – Viktor Troicki da odmah vrate brejk, zatim su još jednom oduzeli servis rivalu. Kačanov i Rubljev su osvojili četiri vezana gema i preuzeli vođstvo, te osvojili prvi set sa 6:4.

Đoković i Troicki su slično počeli i drugi set. Uspio je srpski dubl da napravi brejk i povede 4:1, ali su zatim iznervirani sudijskim odlukama počeli da griješe. Nekoliko neiznuđenih grešaka omogućili su Rusima da se vrate u meč i dođu do izjednačenja 4:4. Srbija je zatim uspjela da iskoristi treću set loptu na servis rivala, pa je meč otišao u treći odlučujući set nakon što su "orlovi" ovaj period dobili sa 6:4.

Velika borba se nastavila i u trećem setu. Rusi su zaprijetili u petom gemu kada su imali brejk loptu, ali su Đoković i Troicki uspjeli da se izvuku. Na kraju je odluka o putniku u polufinale pala u taj-brejku. 

Oba tima su odigrala nervozno. Rusija je prva napravila mini brejk, koji je Troicki uspio da anulira. Zatim je Rubljev ponovo donio prednost svojoj reprezentaciji, da bi se drama nastavila.

Srbija je imala tri meč lopte, a borbeni Rusi su se izvukli i na kraju su oni iskoristili svoju prvu meč loptu za veliki uspjeh.