Za vrijeme Mundijala

Rusi odbili 25 miliona sajber napada

  • 17.07.2018. 09:54

Nj jak ljetnji pljusak, ni ulazak aktivista opozicione grupe "Pusi rajot" na teren finalnog meča, ali ni mnogobrojni sajber napadi, nisu mogli da pokvare prelijepi događaj zatvaranja Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i ruske policijske službe su vrlo zadovoljni što se nije dogodio nijedan ozbiljniji incident. Ali su zato hakeri iz inostranstva nastojali da domaćinima SP naude. Poslije finalne utakmnice, Putin je kazao da je zabilježeno skoro 25 miliona sajber napada na informativnu strukturu Ruske Federacije u vezi sa Mundijalom. Svi ti napadi su bili osujećeni.

Da se ne dogodi neki neželjeni događaj, domaćini Mundijala su provjerili više od dva miliona ljudi koji su gradili objekte za SP, kao i volontere koji su pomagali da sve prođe u najboljem redu. Takođe, više od 400 puta su provjerena 194 objekta infrastrukture kako bi se utvrdilo da slučajno nema radijacije ili hemijskih i bioloških supstanci, kao i eksplozivnih materija.

Putin je oduševljen i reakcijama stranih navijača sa raznih strana svijeta, koji hvale rusko gostoprimstvo i izvanrednu organizaciju. Nagradio ih je tako što će oni sa "pasošem navijača" moći da bez viza dolaze i posjećuju Rusiju.


U jednom se svi slažu, dobra organizacija Mundijala sigurno će poboljšati imidž Rusije u svijetu, bez obzira na to koliko se britanski tabloidi trudili da ocrne Putina i njegovu zemlju.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)