Savladao Zvereva

Rus u naletu: Medvedev osvojio Šangaj

  • 13.10.2019. 15:16

Danil Medvedev je šampion Mastersa u Šangaju! Ruski teniser je u velikom finalu savladao Aleksandra Zvereva sa 6:4, 6:1.

Medvedev je igrao šesto uzastopno finale, a osvojio je četvrtu titulu ove sezone. Rus je drugi put u karijeri trijumfovao na turniru iz serije 1.000, pošto je nedavno trofej podigao i u Sinsinatiju.

Bila je ovo i prva pobjeda Medvedeva u međusobnim duelima sa Zverevom.

Rus je pokazao zreliju igru od rivala, igrao je sigurnije i djelovao je spremnije. S druge strane, Nijemac je samo na momente pokazivao igru kakva se od njega očekivala, u ključnim trenucima je griješio, pa nije mogao da parira protivniku koji je u naletu.

Neće se zaustaviti ovdje Medvedev, pošto je prijavljen za turnir u Moskvi, koji počinje već u ponedjeljak.

Odlučnije je Medvedev ušao u meč, pa je uz brejk stigao do 3:0. Kontrolisao je Rus situaciju na terenu, dominirao je u razmjenama, pa Zverev nije imao mnogo šansi. Nijemac je sredinom seta uspio da podigne nivo igre i parira rivalu. Šesti nosilac je preuzeo inicijativu i izjednačio je na 3:3. Ipak, poslije velike borbe u nastavku, Medvedev je u desetom gemu napravio novi brejk koji mu je donio set. Značajno mu je pomogao i protivnik, sa dvije duple servis greške.

Dalo je to dodatno samopouzdanje četvrtom igraču svijeta. Iako se već u prvom gemu suočio sa brejk loptom, uspio je da se izvuče iz neprijatne situacije, a onda napravi fantastičnu seriju. Nervozniji je bio Zverev, više je griješio, pa je Rus napravio dva brejka za 5:0. 

Upisao se Nijemac u drugom setu, ali je rutinski priveo meč kraju Medvedev, koji je duel završio asom.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм