Finale prvenstva BiH

Rukometašima Borca oduzeta prednost domaćeg terena

  • 30.05.2019. 19:36

Poraz od dva gola razlike bio je dovoljan Banjalučanima da se plasiraju u finale prvenstva BiH. Dvomeč protiv Gračanice obilježila je rovovska borba. Obje ekipe igrale su dobru odbranu, čemu svjedoči mali broj golova. Gračanica je pred kraj imala tri gola prednosti, ali su Đurđević i Daničić golovima zadržali rivala na distanci. 

"Tempirali smo formu u najvažnijem dijelu sezone. Pokazali smo kvalitet protiv Gračanice i zasluženo smo prošli u finale. Sada nas očekuje Izviđač, odmah smo se okrenuli utakmici koja nam slijedi u subotu. Imamo priliku da vratimo titulu, i mislim da smo rasterećeniji od njih," rekao je rukometaš Borca Vladan Đurđević.

Prva utakmica finala igra se u subotu u Banjaluci, a druga, i eventualna treća, u Ljubuškom. Ta informacija iznenadila je kompletnu javnost pa i ljude u Borcu, koji su, kako kažu, za nju saznali jutros. 

Dvorana Borik je ponovo zauzeta pa će Borac i Izviđač drugi put ove sezone igrati u kampusu. Povodom toga oglasili su se i navijači Borca. Čast svima, ali za dvoranu Borik prioritet mora biti evropski šampion, istakli su u saopštenju. 

ATV je pokušala da kontaktira komesara takmičenja Zdenka Alpezu koji se nije javljao na naše pozive. Ostaje misterija da li je Alpeza prekršio propozicije, odnosno da li ih je tumačio po svom nahođenju. 

Nezadovljni su i u Doboju. Prvi čovjek Sloge Vojislav Rađa smatra da je druga utakmica njegovog kluba i Izviđača bila neregularna, jer u dvorani nije radio semafor. 

"Po propozicijama domaćin je morao zakazati utakmicu u drugoj dvorani ili osposobiti semafor do početka meča. To nije urađeno i utakmica bi trebala da bude registrovana za gostujuću ekipu 10:0," rekao je Rađa. 

Sloga je podnijela žalbu, ali Alpeza je već registrovao utakmicu, a prva finalna igra se prekosutra, čime je takođe prekršio propozicije kaže Rađa, koji je član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH. Rađa dodaje da će na prvoj sjednici tražiti da se protiv Lepeze pokrene disciplinski postupak kako bi bio razriješen dužnosti komesara Premijer lige. Dodaje da bi Borac u finalu trebao imati prednost domaćeg terena, jer je izbacio Gračanicu koja je na žrijebu bila broj jedan, a odlukom Upravnog odbora, kaže Rađa, Banjalučani bi preuzeli ulogu nosioca. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)