Pojačana konkurencija u timu

Rukometašice Borca se spremaju za Premijer ligu

  • 25.08.2019. 19:35

Skoro mjesec dana napornih treninga je iza rukometašica Borca koje se pripremaju za nove izazove u Premijer ligi BiH. Da u povratničkoj sezoni imaju visoke ambicije potvrđuje i dovođenje nekoliko pojačanja. Među njima je i Vladana Lazendić, koja je prethodne sezone nastupala za ekipu Krivaje iz Zavidovića. 

Dosta je novih igračica, kaže Vladana i treba nam vremena da se uklopimo, ali trener Rade Unčanin strpljivo slaže mozaik.

"Trener Rade se trudi da sve odradimo korak po korak, da ne ulazimo tako napete u ligu. Ali Borac je pojam  i ime samo je veliko, tako da se od nas puno očekuje. Sigurno da smo jedni od favorita", poručuje Vladana Lazendić.

Očekuje nas puno posla, kaže trener banjalučanki. Zato su osice, za razliku od drugih ekipa, dosta ranije prionule na rad. Ekipa je mlada i perpektivna, a dolaskom novih igračica pojačana je i konkurencija u timu, kaže Unčanin, što garantuje dobar i kvalitetan rad. 

"Mi očekujemo jedan kvalitetan pomak, mada je za ove djevojke, koje su obezbijedile ulazak u Premijer ligu, za njih to takmičenje jedna velika nepoznanica. Ali, mislim da je i izazov. Očekujem da bi u narednoj sezoni Borac trebalo da bude u nekoj zlatnoj sredini ili gornjem dijelu tabele", kaže trener banjalučanki Rade Unčanin. 

Pohvalio je trener Borca i čelne ljude kluba, bez kojih danas ne bi bilo ženskog rukometa u Banjaluci. Oni, svjesni šta su to sve za manje od dvije godine uradili, imaju samo jednu želju. Da Borac zaigra u Evropi. 

"Evropa je prve četiri pozicije. Želimo da budemo u ovoj prvoj sezoni tu u vrhu. Grude su neprikosnovene već pet godina. Nemaju nijedan poraz u preko 100 utakmica. Pojačali su se Hadžići i Izviđač. Mislim da su to tri, četiri ekipe koje će da vode glavnu riječ u sledećem prvenstvu", izjavio je direktor ŽRK Borac Darko Savić. 

Generalnu probu pred start sezone, koji je zakazan 21. septembra, rukometašice Borca imaće sedam dana ranije na turniru u Goraždu, na kojem će učestvovati šest ekipa. U prvom kolu osice će u goste ekipi Hadžića.