Svjetsko prvenstvo

Rukometaši Srbije poraženi od Njemačke

  • 17.01.2019. 21:32

Muška rukometna reprezentacija Srbije poražena je u posljednjem meču grupne faze Svjetskog prvenstva od Njemačke sa 31:23.

Izbranici Nenada Peruničića završili su na pretposljednjem mjestu što znači da će u "Presidents cup" igrati za plasman od 17. do 20. mjesta.

"Orlovima" ostalo je još potencijalno dva meča do povratka kući, a sve će zavisiti od meča sa Bahreinom.

Ukoliko reprezentacija Srbija savlada Bahrein (subota), za sedamnaesto mjesto igraće protiv pobjednika iz duela između petoplasirane ekipa iz grupe C i D. 

Srbija je odigrala veoma dobrih 25 minuta meča, stalno je bila u egalu, međutim u završnici prvog poluvremena je popustila i domaćini su na pauzu otišli sa +14, 16:12.

Izabranici Kristijana Prokopa dobru igru s kraja prvog perioda igre prenijeli su u drugi. Igrali su zaista odlično i "ko dlanom o dlan" bilo je +10. Na petnaest minuta do kraja Njemačka je imala 26:16 i tu je praktično meč riješen. 

Poslije toga Njemačka je počela da eksperimentiše, "Orlovi" su to iskoristili i došli na "samo" -5. Ipak, u završnici je reprezentacija Njemačke postigli još nekoliko golova i meč je završen rezultatom 23:31. 

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Nemanja Ilić sa šest golova, dok je Njemačku predvodio Matias Muše sa pet pogodaka.