Povodom obilježavanja 100 prisajedinjenja Vojvodine

Rukometaši osvojili prvo mjesto na turniru u Novom Sadu FOTO

  • 09.12.2018. 20:19

Kadetske selekcije Republike Srpske, u odbojci, košarci i rukometu nastupile su u Novom Sadu, na turnir povodom 100 godina prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Sportska delegacija iz Republike Srpske predvođena Draganom Jaćimovićem, pomoćnikom ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, put Novog Sada otišla je na poziv Vladimira Bateza, proslavljenog srpskog odbojkaša, a danas pokrajinskog sekretara za sport i omladinu u Srbiji.

"Počastvovani smo što smo dobili poziv. Na turnir je nastupilo šest selekcija iz Republike Srpske, u odbojci, košarci i rukometu. Napravili smo odličan rezultat i predstavili smo se u fantastičnom izdanju. Sport u Srpskoj ne mora da brine za budućnost. Moram da istaknem da smo fenomenalno primljeni i hvala gospodinu Vladimiru Batezu što nas je pozvao na jedan ovakav turnir", istakao je Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.

Na terenu novosadskog "Spensa", mladi sportisti iz Srpske pokazali su raskošan talentat. Rukometaši su osvojili prvo mjesto, dok su rukometašice završile kao četvrte. Odbojkašice Srpske domogle su se finala, u kojem su poražene od selekcije Srema, dok su odbojkaši bili četvrti. Košarkaši su osvojile bronzanu medalju, dok su košarkašice bile četvrte. 

"Rezultat je bitan, ali moram da kažem da je najvažnije da smo nastavili da jačamo sportske veze sa Srbijom. Naša ideja je da jedan ovakav turnir zaživi i da postane tradicionalan. Mi smo se već ponudili da, u što skorijem vremenu, budem domaćini, a možda bi najbolje bilo da se turnir kod nas, u budućnosti, igra za Dan Republike Srpske", istakao je Jaćimović.

Kadetske selekcije Republike Srpske, na turniru povodom 100 godina prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, odmjerile su snage sa odgovarajućim selekcijama iz Srema, Bačke i Banata.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.