Savladali banjalučki Borac

Rukometaši Izviđača odbranili titulu

  • 12.06.2019. 19:46

Rukometaši Izviđača odbranili su titulu šampiona BiH, nakon što su u “majstorici” finalne serije, koja je odigrana u Ljubuškom, savladali banjalučki Borac rezultatom 24:22. 

Ekipa Izviđača, utakmicu je, u svoju korist, prelomila serijom od 4:0 u posljednjih petnaest minuta, a u tim trenucima briljirao je golman Josip Kvesić koji je na kraju upisao 13 odbrana. Na drugoj strani terena, napad domaćina predvodio je Domagoj Alilović sa šest postignutih golova, dok je jedan više za Borac postigao Vladan Đurđević.

"Ne mogu vam ni opisati koliko smo rada i truda uložili u ovu sezonu. Stvarno čestitam mojim momcima na ovoj ostvarenoj tituli. Čestitao bih i Borcu jer stvarno šteta što dvije ekipe ne mogu biti prvaci, ali šta je tu je", rekao je trener Izviđača Mario Bjeliš.

Trener banjalučke ekipe Mirko Mikić, kaže da je uprkos porazu u finalnoj seriji, zadovoljan svim urađenim tokom sezone, ali je imao jasnu poruku za one koji vode brigu o bh rukometu. 

"Odigrali su zaista dobro ove dvije – tri utakmice u plej ofu. Mi smo bili malo ispod nivoa, ali svakako ću ja čestitati mojim momcima. Ova sezona je bila nevjerovatna, moji igrači su odigrali 54 utakmice ove godine to je podatak koji ne znam da li je vrijedan divljenja ili nečega drugog jer to je zlostavljanje sportista. Ja nisam htio namjerno praviti nikakve alibije tokom sezone evo sada kada je sve završilo ja molim ljude koji odlučuju, ali zaista molim ovim putem pošto sam siguran da rade za dobrobit BH rukometa, da se ubuduće poradi na tome jer jedna ekipa ne može odigrati 54 utakmice", kaže Mikić.

Rukometni klub Izviđač tako je osvojio sedmu šampionsku titulu u klupskoj istoriji, dok je banjalučki Borac ostao na koti četiri.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)