Serija od 13 utakmica bez poraza

Rukometaši Borca žele da nastave seriju dobrih rezultata

  • 08.03.2019. 19:49

Rukometaši banjalučkog Borca iza sebe imaju seriju od 13 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a u Premijer ligi BiH očekuje ih novi ispit. Na gostovanje ekipi Vogošće, "crveno plavi" idu sa jasnim ciljem, da zadrže kontinuitet dobrih rezultat. 

Sa prednostima i manama narednog rivala, rukometaši Borca odavno su upoznati, pa ne kriju šta bi moglo da donese prevagu na njihovu stranu

"Neugodan su protivnik, ove sezone smo odigrali tri utakmice sa njima i sve smo pobijedili. Kada smo igrali sa njima u Vogošći bila je čvrsta utakmica i isto očekujemo sutra. Iskreno, takve utakmice nama i odgovaraju jer mi drugačije i ne znamo da igramo. Ako uđu u "fajt" sa nama, tu smo na dobitku", kaže Milan Dakić, RK Borac.

Zgusnut raspored, ne predstavlja problem rukometašima Borca. Štaviše, trener Mirko Mikić kaže da ritam utakmica srijeda-subota, odgovara njegovim igračima. 

"Nekako više volim da igramo srijeda-subota. Iskustvo mi govori da smo u tim situacijama ozbiljniji, da igramo bolje i agresivnije. Moram da istaknem i odličan posao našeg kondicionog trenera Nenada Rađevića koji je sjajno spremio ekipu tokom priprema i još uvijek se ne osjeti umor na igračima", ističe Mirko Mikić, trener RK Borac.

Čelnici kluba nisu propustili priliku da se i pred ovu utakmicu, zahvale navijačima za podršku u minulom periodu. 

"Raduje me povratak Vulturesa na tribine i najavili su da će ići sa nama u Sarajevo. Hvala im na tome. Momci to vraćaju na terenu i pokazuju da su zahvalni za podršku", kaže Vladimir Branković, direktor RK Borac.

Nakon 16 odigranih premijerligaških kola, rukometaši Borca su na trećoj poziciji, a za liderom, ekipom Bosne iz Visokog, kaskaju tri boda.

Тагови: