Čelendž kup

Rukometaši Borca žele da naprave sportsko čudo

  • 29.03.2019. 15:42

Rukometaši banjalučkog Borca puni optimizma dočekuju revanš utakmicu četvrfinala Čelendž kupa protiv ekipa ĆSM Bukurešt. Iako rumunska "legija stranaca" u Banjaluku dolazi sa zalihom od šest golova prednosti, u "crveno plavom" taboru uvjereni su da mogu da naprave, kako sami kažu - sportsko čudo.

"Očekujemo da "Borik" bude pun i da nam navijači budu dodatni vjetar u leđa. Moramo da odigramo strpljivo, da ne srljamo. Odbrana mora da bude na visini zadatka. Najvažnije je da ekipa vjeruje da može da napravi jedno malo čudo i smatram da smo napravili sve što je bilo potrebno da odigramo jednu dobru utakmicu", rekao je trener rukometaša Borca Mirko Mikić.

Bojan Ljubišić bio je jedan od glavnih "krivaca" za odličnu igru rukometaša Borca u drugom poluvremenu utakmice u Bukureštu. Iskusni čuvar mreže jedan je od onih koji u svojim nogama ima sijaset utakmica nalik onoj koja će biti odigrana u subotu u Boriku. 

"Iskustvo me je naučilo da se u ovakvim utkamicama, kada se stiže razlika rivala, onda se utkamica lomi u posljednjih 10-15 minuta. Naravno, bilo bi poželjno da imamo dobar i aktivan rezultat do poluvremena, da vodimo od samog početka, ali najvažnije da svih 60 minuta budemo skoncetrisani", poručio je golman Borca. 

Ljubišić se prisjetio i nekih ranijih utakmica kada je jedna lopta odlučivala o narednoj evropskoj rundi, a ta "jedna lopta" uvijek je koštala rukometaše Borca. I dalje ga kaže boli dvomeč sa norveškim Sandefjordom kada su on i saigrači bili nadomak podviga da nadoknade minus od osam golova iz prve utakmice.

"Mislim da smo ovaj put zaslužili i da nas sreća posluži. Volio bi da na neki način "izbacim" taj Sandefjord iz sebe. Uvijek nas je koštala ta jedna lopta u velikim utakmicama i nadam se da je sada kucnuo čas da nam se sve vrati", istakao je Ljubišić.

Utakmica u dvorani "Borik" igra se u subotu od 20 časova uz direktan prenos na ATV-u.

Тагови: