Nastavljaju sa istom snagom

Rukometaši Borca završili sa odmorom

19:36, 10.01.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Nešto više od tri sedmice rukometaši Borca bili su na odmoru. Prvi dio sezone završili su sa pet pobjeda u nizu čime su popravili utisak nakon lošeg starta takmičenja u Premijer ligi BiH. 

Trener Mirko Mikić nastavlja sa istim snagama. Ekipi su priključeni i omladinci koji bi trebali da pojačaju konkurenciju na treningu. Prvu utakmicu Borac igra 2. februara u četvrtfinalu Kupa BiH gdje čeka boljeg iz duela Lokomotiva Brčko - Sloga Doboj, a sedam dana kasnije slijedi gostovanje Švijesu u Viljnusu u okviru osmine finala EHF Čelendž kupa.

"Kompletne pripreme odradićemo u Banjaluci. Treniraćemo u dvorani Borik, u jednoj od teretana i vjerovatno u parku Mladen Stojanović tako da nema potrebe da se ovaj put negdje ide. Imaćemo između 26 i 30 treninga u zavisnosti od kvaliteta samih treninga i potrebe, a o tome ću se dogovarati sa kondicionim trenerom Rađevićem", rekao je trener Borca Mirko Mikić.

Nova uprava na ćelu sa predsjednikom Sašom Kondićem pozdravila je prvotimce uoči prvog treninga. Održan je i sastanak tokom kojeg je bilo riječi o zaostalim platama, te planovima i ambicijama tima u ovoj sezoni.

"Obećali smo da ćemo pokušati da stabilizijumo finansije, odnosno da isplatimo zaostale plate te da igrači imaju primanja u kontinuitetu, a oni su nama obećali još bolje rezultate, jer je njihov rezultat bitan da bi mi ispoštovali svoj dio", rekao je Kondić.

Kondić je dodao i to da je polovina sredstava obezbijeđena za put u Viljnust da će do polaska u Litvaniju biti prikupljen novac tako da tu ne postoji neizvjesnost. Banjalučani će prvi pripremni meč odigrati 19. januara protiv tuzlanske Slobode, a sedam kasnije odlaze na jednodnevni turnir u Maglaj, gdje pored domaćina nastupaju Konjih i Sloga iz Gornjeg Vakufa.