Plej-ofa za šampiona BiH

Rukometaši Borca u finalu, briljirao Ljubišić!

  • 29.05.2019. 21:01

Rukometaši Borac m:tel-a izborili su nastup u finalu plej-ofa za šampiona BiH. Večeras su izabranici Mirka Mikića poraženi u Gračanici rezultatom 21:19, ali su, zahvaljujući trijumfu u Banjaluci u prvoj utakmici (24:20), izborili finalnu seriju, u kojoj će im rival biti Izviđač ili Sloga.

Ljubitelji rukometa dugo će prepričavati prvo poluvrijeme utakmice u do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani Luke. Briljirali su golmani, Admir Ahmetašević na jednoj i Bojan Ljubišić na drugoj strani, samo u prvih deset minuta i jedan i drugi su zaustavili po sedam šuteva protivničkih rukometaša, s tim što je popularni "Hans" do kraja prvog trideseminutnog dijela uduplao broj uspješnih intervencija. U prvoj trećini prvog dijela viđen je samo jedan gol koji je bio djelo najbolje strijelca lige Dine Hamidovića, a premijerni gol za "crveno-plave" u trinaestom minutu postigao je Milan Dakić.

Devet minuta prije kraja utakmice svoj drugi gol na ovom duelu upisao je Vladan Đurđević, međutim domaći su vrlo brzo preokrenuli rezultat, a u drugo poluvrijeme golom Velibora Manjića u posljednjem napadu ušli pri rezultatu 8:7.

U 36. minutu puleni Damira Doborca su prvi put stekli prednost od dva gola (10:8), dok je pogotkom Vladimira Tomića prvoplasirani tim ligaškog dijela odmakao na tri koraka (12:9), pa je Mirko Mikić morao da zatraži minut odmora kako bi smirio svoje izabranike. Urodilo je to plodom jer je odmah potom napad valorizovao najiskusniji, Dejan Unčanin, a odmah zatim Ljubišić spriječio Hamidovića da sedmerac pretvori u gol.

Uslijedila je igra nerava u narednim minutima, Gračanica je održavala prednost od 2-3 gola, sve do 53. minuta, kada je Dakić savladao Ahmetaševića za 16:15 na semaforu. U 59. minutu domaćin je ponovo došao do +3 (20:17), dok je odmah zatim sedmim pogotkom uzvratio Đurđević. U narednom napadu Gračanice siguran je 18 sekundi prije kraja bio Tomić za 21:18. Borac je krenuo u svoj posljednji napad, domaći su zaigrali presing u želji da osvoje loptu, ali im je Daničić umakao i pogodio za konačnih 21:19.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок