Premijer liga BiH

Rukometaši Borca stigli do nova tri boda

  • 17.03.2019. 20:57

Rukometaši Borca opravdali su ulogu favorita u večerašnjem derbi meču Premijer lige BiH i u dvorani "Borik" savladali Zrinjski iz Mostara, 27:24.

Prvi gol na utakmici dao je Haris Buljina u trećem minutu. Pogotkom Mijatovića, pet minuta kasnije, Banjalučani prvi put dolaze do plus dva, 4:2. Ljubišić je, već po navici, “spustio roletnu" na svoj gol, što njegovi saigrači koriste i na sredini poluvremena prvi put prave osjetniju razliku, 7:4.

U narednih pet minuta Mijatović je zaradio dva isključenja, što je goste održalo u rezultatskom priključku, a u napadu domaćih je blistao Milan Dakić. Do kraja prvog poluvremena "crveno-plavi" su zadržali prednost (14:12), ali nisu uspjeli napraviti veću razliku, jer su čak šest puta išli na "hlađenje" od dva minuta.

U prva tri minuta nastavka, rukometaši Zrinjskog uspjeli su anulirati zaostatak (16:16), a u 35. minutu i prvi put povesti, 17:16. Pogotkom Đurđevića u 43. minutu, domaći su vratili prednost (20:19), a pet minuta kasnije Daničić donosi plus dva, 22:20. Fenomenalnom odbranom i pogotkom sa svog gola publiku na noge diže Slađan Subotić, koji je početkom drugog dijela zamijenio Ljubišića na golu. U posljednjih 10 minuta Borac je ušao sa tri gola prednosti (23:20), ali je ostao lišen usluga kapitena, Đorđa Ćelića, zbog crvenog kartona, koji je zaslužio zbog tri isključenja.

Odličan u tim momentima bio je Subotić na golu, što su njegovi saigrači iskoristili da se rezultatski odlijepe. Iako su Mostarci u posljednjem minutu postigli dva gola, nisu uspjeli ugroziti prednost izabranika Mirka Mikića.

Najefikasniji u redovima domaćih bio je Milan Dakić sa osam golova, dok je na drugoj strani Grgić bio precizan šest puta.

Тагови: