Čelendž kup

Rukometaši Borca spremni za megdan u Viljnusu

  • 07.02.2019. 19:43

Rukometaši Borca silno motivisani odlaze na megdan u Viljnus, litvanskoj Šviesi, u prvoj utakmici osmine finala Čelendž kupa.

Kažu, da su svjesni prilike koja im se ukazala, da na evropskoj sceni konačno naprave jedan hvale vrijedan rezultat. "Šviesa" je odavno na skeneru stručnog štaba, a u "crveno plavom" taboru pred prvu utakmicu ne manjka samopouzdanja. 
  
"Ono što sam primijetio je to da je Švijesa izuzetno uigrana ekipa, odigrali su već pet-šest zvaničnih mečeva u 2019. godini. Imaju nekoliko izuzetno dobrih pojedinaca, pogotovo lijevi bek i desno krilo koji nam mogu napraviti problem. Međutim, dobro smo se spremali, imamo ogroman motiv i smatram da smo bolja ekipa. To naravno, moramo da pokažemo na terenu. Imamo i dužu klupu", istakao je Slađan Subotić, RK Borac.

"Borčeva" rukometna delegacija, sa kojom će i reporterska ekipa ATV-a, spremna je za put u Viljnus. Čelni ljudi banjalučkog kluba kažu da su obezbijedili sve što je potrebno za odlazak u Litvaniju, a ne kriju da od igrača očekuju povoljan rezultat. 
 
"Sve što je trebao da se uradi u organizaciji utakmice u Litvaniji, Uprava kluba je uradila, pa sad nam prostaje da se nadamo povoljnom rezultatu u Viljnusu kako bi u revanšu u Banjaluci potvrdili i proslavili prolazak među osam najboljih u ovom evropskom nadmetanju", istakao je Saša Kondić, predsjednik RK Borac.

U RK Borac pohvalili su se da se produžili saradnju sa nekim starim, a da su privolili i neke nove sponzore da dođu u klub. Svi smo, kaže prvi čovjek kluba, na istom zadataku. Da Borac i Banjaluku vratimo na evropsku rukometnu mapu. Potvrdili su i da je pred odlazak u Litvaniju, sa klupskog računa skinuto oko pet hiljada maraka na ime kamata koje potražuje nekadašnji kapiten Mladen Bojinović. Kažu, da od dugova ne bježe, ali da im smetaju neke druge stvari. 
 
"Tu smo na telefonu. Treba da komunuciramo. Mislim da bi korektno bilo da nam se ta advokatska kancelarija javila da riješimo problem. Mi bismo to riješili kao što smo i uradili. Nije nama blokiran račun, novac je bio na račun, sve je na kraju i plaćeno. Mislim da je to bio pogrešan pristup i više krivim advokatsku kancelariju zbog toga nego Mladena. Ljut sam na taj odnos. Zamolio bih sve da nas u budućnosti kontaktiraju. Mi se uvijek javljamo na naše telefonske brojeve", istakao je Saša Kondić, predsjednik RK Borac.
 
Utakmica u Viljnusu igra se u subotu, a revanš je sedam danas kasnije u banjalučkom "Boriku". 

Тагови: